Новини
Новини від читача

Готель з рестораном планують збудувати у головному парку Хмельницького

Хмельничани у соцмережах наразі активно обговорюють ймовірне будівництво – реконструкцію колишнього диско-клубу у парку ім. М. Чекмана. На місці занедбаної будівлі, яка вже деякий час не використовувалася за призначенням (кажуть, будівлю виставляли на продаж ще кілька років тому), має з’явитися щось модернове та зовсім з іншим призначенням. Земельна ділянка, на якій плануються будівельні роботи, перебуває у комунальній власності і передана в оренду на 10 років.

Ресторан з дискотекою “Зоряні ночі” добре знають старші хмельничани, які бодай раз, але відпочивали там. Будівля розташована у самому “серці” парку ім. М. Чекмана – неподалік зоокуточок, автоскульптури Миколи Мазура (колись там була така собі навчальна зона для юних пішоходів), колесо огляду тощо. Тим хмельничанам хто знає, де розташовується колишній дискоклуб-ресторан, пояснювати локацію не треба, а ті, хто не знають, помітять її одразу, йдучи головною дорогою, що веде у центр парку до атракціонів.

Замість колишнього ресторану мають будувати готельно-ресторанний комплекс загальною площею понад 2700 квадратних метрів. Про це свідчить паспорт об’єкта. Поверховість будівлі не вказана, проте, судячи з фото, ймовірно, вона буде триповерхова.

Роботи мають стартувати у третьому кварталі поточного року, завершитися – у кінці 2024 року.

Замовником будівництва-реконструкції є фізична особа Крупа Олександр Володимирович. Він же є у списку фізичних осіб, яким надаються земельні ділянки в оренду, доданому до рішення сесії Хмельницької міської ради №88 від 14.07.2021 р.Про припинення права користування земельними ділянками, затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок зі зміною цільового призначення, надання земельних ділянок в оренду, постійне користування, внесення змін в договір оренди землі та зміна коду КВЦПЗ земельних ділянок“. Земельну ділянку за адресою вул. Паркова, 1 передано в оренду строком на 10 років.

У цьому ж документі є додаткова умова передачі в оренду земельної ділянки, в якій зазначено:

16. Встановити додатковою умовою передачі в оренду земельної ділянки по вул.Парковій, 1, із зазначенням в договорі оренди земельної ділянки, умову наступного змісту: «В разі наміру здійснення забудови земельної ділянки встановити обмеження щодо поверховості об’єкта забудови не більше 2-х поверхів надбудови (граничною висотою всієї будівлі до 16 метрів). При використанні земельної ділянки дотримуватись порядку використання земель рекреаційного призначення.

Щодо замовника будівництва то, за інформацією vsim.ua, Олександр Крупа є начальником головного управління пенсійного фонду у Хмельницькій області. Раніше обіймав посади першого заступника голови Хмельницької РДА, директора Хмельницької обласної бази спеціального медичного постачання. Зараз і в минулому має/мав зв’язки з низкою підприємств з широким спектром діяльності.

Батько Олександра Крупи – Володимир Крупа раніше був керівником Державної фінансової інспекції у Хмельницькій області (зараз – аудиторська служба). У 1990-х очолював управління забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування, фінансів та соціально-економічного розвитку території Кам’янець-Подільської РДА.

Матір Олександра Крупи, Тетяна Крупа, – депутатка Хмельницької обласної ради від «Слуги народу». Основне місце роботи – директорка Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи.

У коментарях до новини в соцмережах думки хмельничан розділилися:

Читайте також: Майданчик із клумбами біля входу до парку Чекмана у Хмельницькому перерили трактором

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook