Новини
Інфраструктура

За понад пів мільйона гривень у Хмельницькому ремонтують вхід у “підземку”

Після певного затишшя у центрі Хмельницького знову активізувалися ремонтні роботи у підземному переході, прокладеному під вулицею Кам’янецькою. Перехід має шість виходів на поверхню, декілька з них відремонтували раніше. На проведення ремонтних робіт оголосили три тендери на майданчику електронних закупівель. Два аукціони завершилися навесні, третій – на початку жовтня.

Загальна вартість викуплених робіт по ремонту входу у підземний перехід на вул. Кам’янецькій, 21/1А (вихід до відділення АТ «Ощадбанк») – 538 тисяч 251 гривня 72 копійки. Найдорожчим був лот “Послуги з благоустрою населених пунктів – перевлаштування покриття східців підземного переходу”. Його очікувана вартість становила 344 643,21 грн, проте в результаті він був викуплений за 341 тисячу гривень. Ще два лоти пішли з молотка за ту суму, з якою були виставлені на аукціон:

  • Послуги з ремонту та експлуатаційного утримання інфраструктури у сфері дорожнього господарства (вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах) – поточний ремонт покриття стін підземного переходу – 192 422,46 грн.
  • Технічний нагляд та контроль за наданням послуг на об’єкті: «Послуги з благоустрою населених пунктів – перевлаштування покриття східців підземного переходу – 4 829,26 грн.  

У всіх трьох видів робіт – один замовникКП по будівництву, ремонту та експлуатації доріг виконавчого комітету Хмельницької міської ради. А от виконавці – різні.

Хмельничани, які проходили днями через підземку, могли побачити не тільки розібрані сходи, а й обдерті зі стін гранітні плити до пори до часу складені у стоси поруч зі входом.

У коментарях в соцмережах хмельничани традиційно розділилися в думках: одні пишуть “не на часі”, інші стверджують, що якраз на часі, адже сходи в цій частині підземного переходу були аварійні та небезпечні:

А в країні війна, хтось донатить на ЗСУ,

А що по інклюзивності?

Воно може б і дійсно було не на часі, але щодня ходжу саме тією стороною і неодноразово люди падали та травмувалися, бо деякі шматки плитки просто відлетіли або не тримаються надійно і бовтаються під ногами. А як дощ чи сніг – дуууже слизько, а потік людей величезний – навпроти вихід зроблено нещодавно і набагато безпечніше.

Краще б ці гроші для ЗСУ віддали, кому зараз потрібна та підземка. звісно війна не скоро закінчиться, вже гроші які могли піти на зброю йдуть на дороги які зараз нікому не здалися

500к не багато для такого ремонту, і там багато людей ходить і реально можна накирнутись. Це не сотні мільйонів і не десятки навіть.

Просто не в той час, вот і все. Але ціна реально ± норм

Ну там багато людей ходить і воно не в ок стані, там можна впасти, не на жарт, ну вартість то норм, а скажемо впаде комусь на голову кусок граніту з 4 метрів і буде історія.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook