Новини
Суспільство

На Хмельниччині представили начальника Нетішинської міської військової адміністрації

Начальник Нетішинської міської військової адміністрації Григорій Олендра та міський голова Нетішина Олександр Супрунюк сьогодні, 18 жовтня, провели спільний брифінг щодо створення та функціонування нового органу у Нетішині.

Також відбулось представлення мером Нетішина новопризначеного керівника МВА керівникам структурних підрозділів виконавчого комітету міськради, комунальних підприємств та закладів громади.  

Нагадаємо, минулого тижня Володимир Зеленський підписав указ про створення Нетішинської міської військової адміністрації. Це рішення викликало багато питань, оскільки це перше таке утворення в тиловій області. Напередодні перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін прокоментував цю ситуацію

На брифінгу Григорій Олендра пояснив, що створення МВА, в першу чергу, пов’язано і розміщенням на території Нетішинської громади атомної електростанції, що є об’єктом критичної інфраструктури, тому в даний час потрібно посилювати його охорону та оборону. А це можливо здійснити лише спільно з громадою із залученням усіх військових сил і засобів оборони.

В даний час проводимо знайомство із самим містом і колективом Нетішинської міської ради, узгоджуємо питання взаємодії для забезпечення, в першу чергу, оборони міста, – зауважив Григорій Олендра.

Олександр Супрунюк зізнався, що указ Президента України для нього виявився прецедентом, адже такого раніше в державі ще не було. Усі питання та занепокоєння, які виникли з цього приводу, за ці три дні було узгоджено в дискусії з обласною військовою адміністрацією, і сьогодні прийшли до більш зрозумілих алгоритмів дій.

Алгоритм перший і основний – це підсилення нашого міста (Нетішин) саме з боку, у першу чергу, безпеки. Ми саме так це і розглядаємо. У будь-якому випадку, ми налаштовані на співпрацю. Ми налаштовані на те, щоб взаємодіяти. І, в даному випадку, ми обговорили з Григорієм Васильовичем (Григорій Олендра) це питання. Немає на сьогоднішній день ніяких спірних питань у нас, чи якихось там непорозумінь. І це дуже радує. І ми сьогодні поспілкувались з колективом. Головне для мене особисто і для колективу – це те, щоб колектив зберігся, тому що це ефективний механізм, який збирався роками, і це теж дуже важливо, щоб цей колектив включився в роботу, безпосередньо у взаємодії з військовою адміністрацією. Ніяких проблем, які ми не можемо вирішити, я не бачу. Співпраця з обласною військовою адміністрацією і співпраця з начальником військової адміністрації (МВА). Я думаю, що всі питання ми вирішимо. І головне для нас – це захист батьківщини і благо для нашої громади, – сказав на брифінгу мер Нетішина.

Зауважимо, протягом двох десятків років Григорій Олендра працював на керівних посадах в СБУ Хмельниччини та Волині.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook