Новини
Офіційно

Мешканці Хмельниччини можуть замовити доставку посвідчення водія за кордон

Тисячі українців через війну були вимушені шукати порятунок за кордоном. Багато з них потребують відновлення посвідчення водія, але не можуть це зробити за кордоном. Тому у Сервісних центрах МВС запустили нову послугу, на яку очікували чимало автовласників.

Відтепер кермувальники можуть онлайн замовити обмін посвідчення водія з доставкою за межі країни. Цей зручний сервіс стане доступним для осіб, які проживають у Польщі. Адже саме там перебуває чимало громадян України, зокрема, й мешканців Хмельниччини, які з певних причин не можуть поки що повернутись на батьківщину.

Замовити документ з доставкою Укрпошти за кордон можна в електронному кабінеті водія. Цей сервіс буде корисним для тих осіб, які хочуть обміняти своє посвідчення, отримане вперше на 2 роки, загубили чи пошкодили, або змінили персональні дані.

Нова послуга зручна у користуванні та замовляється у кілька кліків. Про це розповів Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко: 

Для цього потрібно авторизуватися в Електронному кабінеті водія, вказати причину обміну посвідчення, обрати міжнародну доставку та сплатити послугу. Після опрацювання заявки готовий документ помандрує на обране відділення.

Термін міжнародної доставки – близько 15 днів. Орієнтовна вартість посвідчення водія – 311 грн за бланк та адмінпослугу. Логістичні витрати поштовим перевізником за кордон складатимуть – 960 грн.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію шукайте на сайті.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook