Новини
Здоров’я

Протезний завод у Хмельницькому не змогли продати на аукціоні

Вчора, 18 жовтня, мав відбутися онлайн-аукціон, на якому планували продати Державне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство (або, як кажуть простіше, протезний завод), розташоване у Хмельницькому.

Нагадаємо, стартова ціна єдиного майнового комплексу Хмельницького державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства становила 49 мільйонів 460 тисячі 23 гривні 63 копійки (без ПДВ). В “навантаження” до підприємства йшла поточна кредиторська заборгованість – майже 4 мільйони 200 тисяч гривень. Продати підприємство планували за принципом трираундового англійського аукціону. Однак торги не відбулися. Через брак бажаючих придбати державну установу.

Разом з тим, підприємство хоче отримати у комунальну власність влада Хмельницької громади. Безоплатно. Міський голова у листі до керівництва Фонду держмайна пояснив таке бажання тим, що “протезний завод є вкрай важливим для громади, особливо в умовах повномасштабної війни”. 

Тому питання, кому зрештою дістанеться протезний завод у Хмельницькому, залишається відкритим.

ДОПОВНЕНО: Друга спроба продати Єдиний майновий комплекс Хмельницького державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства відбудеться 26 жовтня. Така інформація з’явилася на сайті Прозорро.Продажі. Попередню ціну знижено вдвічі. Тепер вона становить 24 мільйони 730 тисячі 11 гривень 82 копійки.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook