Новини
Бізнес

Вивезення олії та жирів з Хмельниччини зросло втричі

Експорт товарів з Поділля за вісім місяців становив 511,9 мільйона доларів, що на 16,4% більше, ніж за січень-серпень минулого року. Імпорт натомість зменшився на 3,5% до 431,8 мільйона доларів. Позитивне сальдо склало 80,1 мільйона. Коефіцієнт покриття експортом імпорту становив 1,19 (у торішньому січні-серпні 0,98).

Левову частку експорту Хмельниччини – 39,2% від загального обсягу – становили продукти рослинного походження. Їх вивезено на 200,5 мільйона, що на 7,2% більше, ніж за вісім місяців торік. Експорт зернових культур становив 142,4 мільйона, що на 4,3% менше, ніж минулоріч за відповідний період.

Щоправда, маємо й стрімке зростання за окремими харчовими товарами. Так, алкогольні та безалкогольні напої та оцет ми експортували на 19,7 мільйона, що на 21,7% більше, ніж у торішньому січні-серпні. Цукру і кондитерських виробів з цукру подільський бізнес вивіз на 23,2 мільйона, що в 6,8 раза у порівнянні з минулорічним відповідним періодом.

Жири та олії тваринного або рослинного походження проекспортовані на 65,7 мільйона. Зростання в групі «масної продукції» – втричі.

 У товарній групі молоко та молочні продукти, яйця птиці; натуральний мед зменшення становило 24,2%. Продукції експортовано на 16,8 мільйона.

Також значущою статтею подільських товарів, що закуповували закордонні партнери, окрім продовольства, цьогоріч також були машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання. Продано на 40,4 мільйона, що на 14,1% менше, ніж торік. Як повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, експорт меблів зріс на понад третину до 36,4 мільйона.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook