Новини
Суспільство

Книгу “Історії та війни” презентував у Хмельницькому військовий Юрій Гудименко

Книгу “Історії та війни” презентував у Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії військовослужбовець Юрій Гудименко. Це збірка історичних текстів, промов та нарисів про історичні події в Україні та світі. Тут автор пише і про російсько-українську війну.

До початку великої війни Юрій Гудименко був блогером, публіцистом, телеведучим. Контракт зі ЗСУ підписав за 2 місяці до повномасштабного вторгнення. На фронті служив сапером. У червні минулого року отримав поранення. Над оформленням збірки, тексти до якої писав ще з 2014 року, упорядкував під час проходження реабілітації.

Це щось середнє між підручником історії, блогом і розповідями з війни. Багато людей скаржаться, що їм історію в школі викладали дуже нудно. Вони не запам’ятовували, не розуміли, а потім, коли історія почала здійснюватися навколо них, вони пожалкували про це. Я намагався зробити так, щоб людям самим хотілося читати та хотілося читати це своїм дітям, – розповідає автор.

Автор книги розповідає, що багато людей йому казали, що знаючи краще історію, вони б мали можливість раніше усвідомити про невідворотність повномасштабної війни та краще до неї підготуватись.

Нині, за словами Юрія Гудименка, його збірку читають військові на передовій. Але він радить ознайомитися з нею усім, хто хоче поглянути на історію під новим кутом.

Автор розповідає, що деякі вчителі історії уже використовують уривки з його книги та зачитують їх дітям на уроках. І це працює: діти набагато краще сприймають і запам’ятовують історію, коли в цьому є гумор, сарказм, коли країни представлено як живі особи.

Під час презентації охочі могли отримати примірники книги за донати. Зібрані кошти спрямували благодійній організації “Українська фундація “Мрія””, який допомагає дітям пільгових категорій, які втратили батьків або їх батьки знаходяться в полоні або безвісти зникли.

Перший наклад книги вийшов кілька місяців тому. Тоді видрукували 2,5 тисячі примірників. З того часу книга стала бестселером. Зараз готують до друку четвертий тираж. У планах автора – підготувати аудіоверсію збірки.

Дивіться у сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook