Новини
Офіційно

Чергову атаку “шахедів” відбила вночі ППО на Хмельниччині

Після недовгого затишшя вночі 22 жовтня на Хмельниччині знову волали сирени. Повітряна тривога тривала 44 хвилини, проте для області вона не минула без гучних звуків. За повідомленням влади, на території Хмельниччини успішно відпрацювали сили протиповітряної оборони.

Загроза застосування ворожих БПЛА цієї ночі почалася, як це вже стало традиційним в останні тижні, з півдня України. Херсонська, Кіровоградська, Дніпропетровська, Запорізька області, Кропивницький, Черкаська та Київська області, Біла Церква, Вінниччина, Житомирщина і зрештою Хмельницька – складним курсом летіли вночі ворожі безпілотники. Принаймні, саме там повідомляли про загрозу їх застосування. Скільки їх було і якими були наслідки цих польотів по областях – повідомлять офіційно Повітряні сили ЗСУ, які протягом трьох годин попереджали українців про небезпеку.

Паралельно з офіційними джерелами інформували про рух безпілотників моніторингові канали. Зокрема, повідомляли про загрозу ворожих ударів мешканців Старокостянтинова.

Про звуки вибухів на Хмельниччині місцеві телеграм-канали, котрі, як правило, завжди встигають першими, цієї ночі не повідомляли. Проте вибухи таки були. Про це стало відомо після відбою повітряної тривоги з повідомлення першого заступника начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергія Тюріна, який вже понад 7 місяців, після звільнення Сергія Гамалія, керує областю.

Знову рашисти атакували Хмельниччину шахедами. Працювали сили ППО,написав на своїй сторінці у Фейсбук посадовець.

Попередньо, обійшлося без постраждалих та влучань по об’єктах інфраструктури.

ДОПОВНЕНО: За інформацією Повітряних сил ЗСУ, у ніч на 22 жовтня 2023 року російські окупанти атакували Україну ударними БпЛА, керованими авіаційними та зенітними ракетами.

Всього було зафіксовано 8 пусків ракет С-300 із Бєлгородської області та ТОТ Донеччини. Також противник застосував керовану авіаційну ракету Х-59 з літака Су-34 із повітряного простору ТОТ Запорізької області.

Два БпЛА невизначеного типу запустили росіяни з північного напрямку (повітряна тривога оголошувалася у Київській області) та три ударні БпЛА типу “Shahed-136/131” випустили з району мису Чауда (Крим). Ймовірно, саме ці безпілотники збивали вночі на Хмельниччині.

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 4 повітряні цілі: одну керовану авіаційну ракету Х-59 та три ударні БпЛА “Shahed-136/131”. Також протягом минулої доби на півдні країни знищено три ударні БпЛА типу “Ланцет”.

Яким курсом летіли “шахеди” цієї ночі – дивіться на інфографіці Texty.org.ua

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook