Новини
Освіта

На облаштування укриттів громада на Хмельниччині виділила 600 тисяч гривень

Безпека під час навчання – пріоритет у Щиборівській громаді Хмельницького району. Тут нині функціонує три школи та два дитячі садочки. Правильно облаштовані укриття в навчальних закладах дали змогу перейти від дистанційного до очного навчання протягом усього року.

До прикладу, в Радісненській та Щиборівській школах почали готуватися ще влітку, аби школярі не відчули незручностей. Простір оснащували так, аби можна було навчатись, а не просто пересидіти повітряну тривогу.

Умовою повноцінного функціонування укриття було два вихода. Від липня до першого вересня нам треба було зробити двері за допомогою батьків, за допомогою сільської ради. Сільська рада допомогла коштами. А так педагогічні працівники, технічні працівники школи, помаленьку це все облаштували, – розповів директор Щиборівської загальноосвітньої школи Віктор Кравчук.

Багато ремонтних робіт було зроблено у Кузьминському ліцеї, адже площа цього укриття – півтисячі квадратних метрів. Тут є окремі вбиральні для хлопчиків та дівчаток, просторі класи та кабінет медсестри.

Приміщення забезпечене двома потужними Wi-Fi-роутерами, які дають змогу бути в курсі подій і продовжувати навчання в укритті. Забезпечений ліцей медичним працівником, окремо є оснащена медична кімната з відповідним набором медичних препаратів для надання першої допомоги. Є проточна вода, є бутильована, є харчі. Цим всім нас забезпечує сільська рада, – розповідає директорка Кузьминського ліцею Ірина Білявець.

Загалом перед початком навчального року з бюджету громади виділили 600 тисяч гривень. Підтримали освітянську спільноту і місцеві підприємці.

Ми задоволені тим, що нам вдається забезпечити безпеку усіх учасників освітнього процесу, тому що це є передумовою того, що усі відчувають себе в гармонії, – каже начальниця відділу освіти, науки, культури, молоді та спорту Щиборівської селищної ради Ольга Баранецька.

Детальніше – у сюжеті каналу Перший Подільський

Читайте також: «Найпростіше укриття» за 6 мільйонів планують збудувати у Шепетівці

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook