Новини
Суспільство

Системи відеоспостереження встановлять у хмельницькому парку

Комунальне підприємство «Хмельницькінфоцентр» на початку місяця опублікувало на сайті Прозорро інформацію щодо відкритих торгів. Очікувалося, що «Придбання серверного обладнання та комплектів обладнання системи відеоспостереження та придбання комплектів обладнання системи відеоспостереження для території парку ім. Чекмана» коштуватиме міському бюджету 555 тисяч гривень.

Тендерна пропозиція складається з двох лотів: десять та шість комплектів  телевізійного й аудіовізуального обладнання відповідно за 350 та 205 тисяч. Наразі на сайті вже оприлюднена інформація, що переможець готовий виконати умови (перший лот) за 347,339 тисячі.

Отже, в парку бюджетним коштом з’явиться відеоспостереження. Як вам така ідея? Корисна ж? Потрібен же нагляд-догляд за громадянами? А раптом?

Холоди ж бо насуваються, листячко опадає, видимість покращується. Парк. Природа. Романтика. Молодь несвідома, можливо, не тільки цілуватися на лавах забажає.

А ще мужички напівсвідомі можуть потягнутися з прокурених гаражів на пеньки оковиту розпивати. Ті ж самі наркомани з задухлих під’їздів повилазять на білий світ свої чорні справи вирішувати на свіжому повітрі.

За усіма спостерігатимемо-наглядатимемо. Китайці-он тотальний догляд за своїми громадянами встановлюють. Ми хіба гірші? Тим паче лише в парку.

До речі, щодо ціни. Здається, вона зовсім невисока. Для порівняння можна зазначити, що нещодавно в нашому ОСББ виникла ідея трошки камерами двір нашпигувати. Й нарахували, що коштуватиме це понад пів сотні тисяч. Побачивши суму, мешканцям перекортіло поки «телевізією» займатися за власний кошт.

А тут не будинок, а цілий парк. Лише за пів мільйона. За бюджетні гроші. Й цікавеньких кадрів відео можна назнімкувати.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook