Новини
Інфраструктура

Колишній піонерський табір планує придбати Хмельницька міська лікарня

Проєкт рішення “Про погодження комунальному підприємству «Хмельницька міська лікарня» Хмельницької міської ради придбання у власність Хмельницької міської територіальної громади нежитлових приміщень, розташованих по вул. Новій, 14/2 у селі Головчинці Хмельницького району” опублікували на сторінці міської ради. В управлінні охорони здоров’я Хмельницької міської ради пояснили, для чого громаді потрібні ці приміщення та як їх будуть використовувати.

У додатку до проєкту рішення міської ради можна ознайомитися з майном, яке планує придбати Хмельницька міська лікарня. Це нежитлові приміщення різного призначення: спальні корпуси, їдальня, душові, будинки для обслуговуючого персоналу, басейн тощо. Загальна площа будівель 2557,8 кв. м.

Розташований колишній табір у лісовій зоні за 40 км від Хмельницького, неподалік траси національного значення. наразі там розміщується база відпочинку ТОВ “Укрелектроапарат”. Вартість майнового комплексу – 9 мільйонів 73 тисячі 482 гривні. Придбати його лікарня хоче за власні кошти – з бюджету гроші не виділятимуться.

Для чого планують придбати будівлі колишнього табору у Головчинцях, розповів журналістам Суспільного начальник управління охорони здоров’я Хмельницької міськради Бориса Ткача. За його словами, там міська влада планує відкрити Центр психічного здоров’я та фізичної реабілітації для військових та ветеранів.

У міській лікарні ми не так давно відкрили відділення реабілітації і воно вже майже завжди переповнене. Ми розуміємо, що з часом будемо мати ще більше людей, особливо серед ветеранів російсько-української війни, які потребуватимуть саме послуг з реабілітації. Тому створення такого Центру зараз є дуже актуальним. А приміщення бази відпочинку, які ми хочемо купити в “Укрелектроапарату”, якраз те, що підходить для такого Центру. Вони не потребують значних капіталовкладень, – пояснив Борис Ткач.

Разом з тим, приміщення таки потребують певної реконструкції та ремонту. Для цього планують залучити кошти благодійників, які готові долучитися до реалізації такого проєкту.

Звісно, на утримання Центру щось виділятиметься з міського бюджету, але левову частку плануємо заробляти через оплату послуг з реабілітації від Національної служби здоров’я, а такий пакет медпослуг вона уже оплачує. Також зараз розглядається питання оплати послуг з психологічної реабілітації військових через Мінветеранів, тому ми зможемо отримувати кошти і звідти, – розповів Борис Ткач.

Надалі в Центрі фізичної реабілітації та психічного здоров’я зможуть отримувати послуги й цивільні – після отриманих травм чи перенесеного інсульту.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook