Новини
Надзвичайні події

Понад півтора десятка осіб поранено на Шепетівщині внаслідок нічної атаки безпілотників

Двома хвилями атакували Хмельниччину в ніч на 25 жовтня росіяни. Про роботу ППО повідомляли здебільшого на території Хмельницького району, неподалік Старокостянтинова, як і три ночі до цього, проте найбільше шкоди ворожа атака завдала мешканцям Славути на Шепетівщині.

Нагадаємо, Хмельниччина відбивалася від ударних безпілотників щоночі, починаючи з 22 жовтня. У росіян заявили про “знищення авіаційних засобів ураження” ще за підсумками першої з серії атак на область. Попри це, у три наступні ночі ворог не полишав своїх спроб завдати ударів по території області.

Про роботу ППО вночі повідомляли місцеві канали Старокостянтинова. Однак, на території Хмельницького району, за повідомленням влади, обійшлося без влучань та завдання шкоди внаслідок падіння уламків ворожих БПЛА.

У Повітряних силах ЗСУ заявили про збиття всіх “шахедів”, які випустили по Україні росіяни.

Неспокійно вночі було на Шепетівщині. Після того, як для Хмельницької області пролунав сигнал відбою повітряної тривоги, мешканців Славути попередили про необхідність залишатися в укриттях до окремого розпорядження. Також міський голова ще вночі повідомив про скасування навчального процесу у школах громади сьогодні, 25 жовтня.

Одразу ж після цього міський голова записав звернення до містян, повідомивши про численні пошкодження майна на території Славутської громади та закликавши до максимальної уваги.

Перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін проінформував, що на Шепетівщині уламки збитих дронів впали на об’єкт критичної інфраструктури. Житлові будинки, нежитлові приміщення, транспорт зазнали пошкоджень від вибухової хвилі. Станом на 7 ранку було відомо про 16 поранених, які звернулися по медичну допомогу.

У другому зверненні до громади, о 7.30, міський голова Василь Сидор повідомив, що загроза ще існує, в місті почали працювати відповідні комісії, які фіксують пошкодження.

Також у виконавчому комітеті Славутської міської ради надали алгоритм дій для тих, чиє майно було пошкоджене внаслідок надзвичайної ситуації 25 жовтня.

Наслідки нічної атаки по Хмельниччині прокоментував також Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, зазначивши, що вибухова хвиля дісталася також Нетішина, де нещодавно була створена міська військова адміністрація та призначено її керівника. Пошкоджено у Славуті та Нетішині приміщення пожежно-рятувальних частин та будівля відділу поліції. Попередньо відомо про пошкодження багатоквартирних, приватних будинків, навчальних закладів, адмінбудівлі, магазину і транспортних засобів.

У ДСНС показали пошкодження, завдані будівлям.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook