Новини
Суспільство

Красилівська міська рада спростовує чутки щодо будівництва в лісі

У мешканців Красилівської громади, що на Хмельниччині, виникло багато запитань щодо будівництва рекреаційної зони на території лісництва, який містяни називають “Красилівчанка”. Тож у міській раді та Подільському лісовому фонді вирішили розставити усі крапки над «і» та спростувати чутки.

У роз’ясненні Красилівської міськради йдеться про те що вказаний ліс не перебуває в підпорядкуванні громади, належить до державної власності та знаходиться на балансі ДП “Ліси України”. На вказаній ділянці заплановано будівництво рекреаційного пункту – зони відпочинку, де буде встановлено альтанки, столи, мангал, дитячий майданчик. Забудовником є ДП “Ліси України”. Вони і фінансують вказаний рекреаційний пункт.

Як повідомляють у Подільському лісовому фонді, історично дана лісова ділянка служила місцем для відпочинку. Ще у 1985 році там збудували рекреаційну зону і назвали “Красилівчанка”. Рекреаційні пункти на цій території вирішили побудувати з такою метою:

  • Це захист лісу від пожеж! В першу чергу, лісівники будують відпочинкові зони, аби зберегти екосистему. Лісові пожежі несуть за собою серйозні наслідки для навколишнього середовища та людей. Лісівникам дешевше збудувати 1 пункт, ніж потім відновлювати десятки гектарів від пожеж.
  • 90% пожеж – це людська недбалість. Абсолютна більшість загорянь в лісі трапляється через неправильне поводження з вогнем.
  • Під час воєнного стану та пожежонебезпечного періоду відвідування лісів обмежене. Натомість люди все одно ходять до лісу. «Лісовичками» ми фактично перехоплюємо потік бажаючих відпочити біля багаття. Зони відпочинку – це безпечні альтернативи для якісного проведення часу на природі.
  • З відкриттям зон відпочинку, випадки пожеж зменшилися у десятки разів. До прикладу, якщо минулого року на Хмельниччині зафіксували 13 пожеж, то цього року лише 2.

Розвиваючи рекреацію, наше першочергове завдання – забезпечити людям безпеку, захистити ліс від вогню та засмічення. І головне – відвідування таких відпочинкових зон абсолютно БЕЗКОШТОВНЕ.

Щодо допомоги ЗСУ. З початку повномасштабного вторгнення ДП «Ліси України» надало допомоги на 1,2 млрд грн. Ми продовжимо допомагати нашому війську до Перемоги! – йдеться на сторінці Подільського лісового фонду.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook