Новини
Кам'янець-Подільська міська

У селі на Кам’янеччині до радянського пам’ятника приносять квіти

Процес декомунізації суттєво гальмує в окремих громадах Хмельниччини. Пам’ятники радянським “альошам” все ще можна побачити то тут, то там в області. Подекуди до цих “місць вшанування” приводять дітей. Аби ті поклали квіти у визначну дату.

Колибаївка (до 1945 року – Янчинці) – село у Кам’янець-Подільській міській громаді Кам’янець-Подільського району Хмельницької області. Розташоване за 7 км від міста Кам’янець-Подільський. Проте хвиля декомунізації до села, схоже, не докотилася. Можливо, каньйони Кам’янця стали на заваді?

Згідно з переписом 2015 року селі проживало 1742 особи. Наразі – напевно, не на багато більше чи менше. Освітній заклад у селі має горде ім’я “гімназія”. Проте методи виховання школярів у ній… трохи дивні.

Щорічно 28 жовтня відзначається День визволення України від німецько-фашистських загарбників. В цьому році ми святкуємо 79 річницю. В цей день традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів. Учні гімназії поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам односельчанам у Великій Вітчизняній війні, – такий допис поширили на сторінці Колибаївської гімназії днями.

І фото додали, як діти покладають квіти до пам’ятника радянському “альоші”.

У коментарях відреагували не стільки на пам’ятник, скільки на “Велику Вітчизняну війну”:

Великої вітчизняної не існує це радянський наратив. І пику радянського солдата давно вже треба було збити.

Всі ці пики так і просяться під знос.

Велика вітчизняна? Просніться!

Навчаєте дітей любові до асвабадітєлєй? Може вам варто було б відвідати Ізюм та Бучу, щоб трохи отямитись? Ганьба!

Відреагували на побачене також учасники проєкту Декомунізація. Україна, який, до слова, потребує фінансової підтримки на подальшу боротьбу із залишками “совка” в Україні (допомогти можна донатами на картку за посиланням в коментарі):

А це Колибаївка на Хмельниччині. Тут покладати квіти до альошки привели вже дітей.

 Читайте також: У Кам’янці “декомунізували” Булгакова

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook