Новини
Кам'янець-Подільська міська

У Кам’янці таки “декомунізували” Булгакова (ФОТО)

Після розголосу у соцмережах та обіцяної активістами проєкту “Декомунізація. Україна” винагороди у Кам’янці-Подільському досить оперативно демонтували меморіальну дошку на честь Булгакова, яка донедавна була розміщена на одному із закладів освіти міста.

Нагадаємо, останнім часом до постаті російського письменника та лікаря Михайла Булгакова прикуто багато уваги. По всій Україні зі згадками про автора “Майстра та Маргарити”, “Собачого серця”,”Білої гвардії” та низки інших відомих творів прощаються – десь активно, десь помалу, десь через тиск громадськості.

У Кам’янці-Подільському меморіальна дошка на честь Булгакова, який у 1916 році працював хірургом Самарського військового шпиталю Червоного Хреста, була прикріплена на фасаді ліцею “Славутинка”, де, ймовірно, понад 100 років тому й розміщувався госпіталь. Хоча, як зазначали в коментарях, стверджувати це однозначно не можна.

Звернули увагу на дошку, яку годилося б прибрати з навчального закладу, у спільноті “Декомунізація. Україна” в перші дні вересня. І навіть пообіцяли винагороду тому, хто таки наважиться її демонтувати.

І ось, три дні потому, у соцмережах повідомили: дошку з ліцею прибрали. Про це написала письменниця, громадська діячка, блогерка Лора Підгірна:

Під тиском громадськості мем. дошку українофобу Булгакову з фасаду ліцею “Славутинка” у Кам’янці-Подільському ДЕМОНТОВАНО!!! Фото опублікувала обласна очільниця освіти Дарія Басюк.

За демонтаж дошки у “Декомунізація. Україна” подякували, та показали наступний об’єкт, який так само проситься у небуття:

Кам’янець-Подільська міська рада. Як довго в центрі міста буде стояти пам’ятник “борцям за владу рад на честь 50-річчя” жовтня? Подібні монументи зносять вже і у східних регіонах. А тут при владі націоналісти і стоїть таке г. П.С. За демонтаж дошки Булгакову дяка, але роботи ще дуже багато і робити її треба прямо зараз.

До слова, про цей обеліск у спільноті нагадують вже не вперше.

До слова, до дискусії про Булгакова долучилися також у проєкті UA War Infographics:

Джерело: UA War Infographics, автор – TopLead

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook