Новини
Інфраструктура

Чотири укриття будують у школах однієї з громад у Хмельницькому районі

Укриття “Будинок Хоббіта” встановлюють у навчальних закладах Чорноострівської територіальної громади, що на Хмельниччині. На їх будівництво з місцевого бюджету виділили 9 мільйонів 200 тисяч гривень.

У Мар’янівській школі укриття вартуватиме три мільйони гривень, розповів Чорноострівський селищний голова.

“Ще модульні укриття у Захаровецькій школі та закладі дошкільної освіти села Грузевиця — це майже два мільйони гривень. Укриття для учнів Бережанської школи коштує два мільйони 600 тисяч гривень”, – розповів Суспільному Михайло Дзісь.

Укриття в Мар’янівській гімназії площею 70 квадратних метрів почали будувати два тижні тому. До завершення робіт для захисту учнів під час повітряних тривог заклад орендує приміщення.

“У зв’язку з тим, що ми не можемо розмістити всіх дітей в укритті, яке орендуємо, у нас запроваджене змішане навчання. Є черговість навчання онлайн і офлайн”, – розповів директор гімназії Василь Дідоха.

Біля школи у селі Захарівці також будуватимуть укриття “Будинок Хоббіта”.

“Зараз під час тривог діти перебувають у найпростішому укритті, облаштованому в погребі. Через нестачу місць у ньому, навчання тут також змішане. З новим укриттям учні навчатимуться очно”, – прокоментував директор гімназії Юрій Макулінський.

За словами директорки департаменту освіти та науки Хмельницької ОВА Дарія Басюк, такі укриття будують на Хмельниччині за кошти громад для тих шкіл, де є невелика кількість дітей.

“Загалом на Хмельниччині є 164 протирадіаційні укриття. Що стосується найпростіших укриттів, то їх в закладах освіти є 651. Серед них є споруди подвійного призначення. Ще 198 укриттів ми орендуємо в інших суб’єктів господарювання”, – прокоментувала посадовиця.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook