Новини
Духовність

У п’яти селах на Хмельниччині проголосували за перехід до ПЦУ

У селах Манівці, Лагодинці, Пилипи, Печеськи та Грицики Красилівської громади жителі на загальних зборах релігійних громад прийняли рішення про перехід храмів, що розташовані на їх території, до Православної Церкви України.

Про це Красилівській міській раді повідомили новообрані голови парафіяльних рад храмів. Під час зборів членами релігійних організацій було прийнято Статути у новій редакції, обрано парафіяльні ради релігійних організацій та членів ревізійної комісії.

Разом із парафіянами до ПЦУ приєднався і настоятель храму Святого Апостола Луки у селі Манівці та Свято-Покровського храму села Лагодинці – отець Василь. Після зборів парафіяни разом із настоятелем вперше помолилися рідною мовою біля своїх храмів.

Настоятелі Свято-Миколаївської парафії села Пилипи, Свято-Покровської парафії села Печеськи та церкви Успіння Пресвятої Богородиці села Грицики не перейшли до ПЦУ разом зі своїми парафіянами.

Тому питання щодо фактичної передачі членам релігійної громади в користування приміщення храму буде вирішуватись згідно із вимогами чинного законодавства,повідомили у Красилівській міській раді.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook