Новини
Офіційно

На Хмельниччині погасили поштову марку до Дня залізничника

Сьогодні, 1 листопада, до Дня залізничника, в обіг ввели нову поштову марку під назвою «Героїчні професії. Залізні люди».

На церемонію погашення спеціальним штемпелем «Перший день» завітав заступник начальника ОВА Володимир Білик, та принагідно нагородив відзнаками обласної військової адміністрації кращих представників залізничної галузі області.

Наші залізничники впродовж великої війни проявили неабияку мужність та героїзм, адже вони одні із перших допомагали евакуюватися людям із зони бойових дій, без сну та відпочинку забезпечували потребуючих безпечним прихистком. Також залізниця виконує важливі завдання для потреб наших Збройних Сил України, що в свою чергу стає великим кроком для досягнення такої необхідної для нас перемоги. Щира вам подяка та шана, – наголосив посадовець.

Варто додати, що новий поштовий блок складається із 2-х марок: марка «Евакуаційний потяг. Херсон →», та марка «→ Львів. Евакуаційний потяг».

В основу історії зображення на марці лягла подія, що сталася 3 травня 2023 року, коли росіяни нанесли удари по Херсону та залізничному вокзалу. Тоді зайнявся вогнем пасажирський вагон і був поранений провідник. Незважаючи на хаос і повітряну тривогу, залізничники діяли злагоджено та професійно: відчепили охоплений полум’ям вагон, надали медичну допомогу провіднику, швидко посадили пасажирів до вцілілих вагонів. Потяг № 109 Херсон–Львів вирушив зі станції Херсон із затримкою на 14 хв. А 4 травня о 10 год 18 хв, за графіком, він прибув до Львова. Завдяки мужній роботі залізничників пасажири були врятовані й доставлені в безпечне місце.


PR
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook