Новини
Офіційно

Голова Хмельницької обласної ради завершила участь у зустрічі світових лідерів

Протягом двох днів, 30 жовтня та 1 листопада 2023 року, голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк брала участь у зустрічі світових політичних, ділових і культурних лідерів з Європи, Великобританії, Австралії та США. У заході взяли участь понад тисяча осіб. Зустріч відбулася в Лондоні в рамках діяльності міжнародної спільноти «Альянс за відповідальне громадянство» (ARC).

Міжнародна спільнота «Альянс за відповідальне громадянство» (ARC) зосереджена на об’єднанні лідерів думок і практиків з політичного, ділового та культурного секторів для обговорення проблем, з якими стикається західна цивілізація, та напрацювання  практичних рішень щодо них. 

Основними питаннями пленарних лекцій та дебатів впродовж двох днів роботи конференції були:

  • Спільне бачення майбутнього. Вироблення альтернативного шляху вперед, подолання викликів сьогодення. Для України це питання є важливим в розрізі відбудови та відновлення країни після Перемоги.
  • Зміцнення світової соціальної структури. Готовність наших соціумів до демографічних змін та криз, які спричинені,  в тому числі воєнними  конфліктами.
  • Вільні ринки та належне врядування: сучасні виклики. Забезпечення сталого розвитку, економічної стійкості, можливість підприємствам інвестувати, розвиватися та створювати нові робочі місця – життєво необхідна умова для існування нашої держави і перемоги над ворогом. 
  • Енергія, ресурси та довкілля. Як ніколи актуальне для України питання, адже російська агресія  ставить під загрозу енергетичну безпеку всього світу.

Також у фокусі обговорення під час заходу були дві дуже важливі теми, які пов’язані між собою: фундаментальні цінності людства та зміцнення світової соціальної структури через поняття свободи та відповідальності.

У цьому контексті Віолета Лабазюк наголосила:

Для українців  уявлення свободи та відповідальності набуває особливого значення. Ми захищаємо не лише свою країну, а  й увесь цивілізований світ, демонструючи свободу волі та право людини на самовизначення. Чи одні ми на цьому шляху? Ні. Тому що тут починає діяти правило світової відповідальності через міжнародну підтримку: санкції та посилення тиску на країну-агресора, поставки зброї та необхідного обладнання, надання фінансового ресурсу та гуманітарної допомоги для збереження економічної стабільності, забезпечення усім необхідним внутрішньо переміщених осіб, опіка над українськими переселенцями. Сьогодні світова спільнота об’єднується, аби зберегти та зміцнити свої фундаментальні цінності.

Світові лідери, представники бізнесу, громадські діячі, які взяли участь у зустрічі,  розуміють необхідність консолідації та пошуку спільних рішень. «Альянс за відповідальне громадянство» є міжнародною спільнотою, яка будує бачення кращого світу для кожного громадянина.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook