Новини
Інфраструктура

Комунальники у Хмельницькому поповнили автопарк та придбали суміші для посипання доріг взимку

В очікуванні зими Хмельницькі комунальники придбали понад 10 тонн піщано-соляної суміші та солі. Днями на вулицях міста встановлять пластикові контейнери для зберігання посипальних матеріалів. Для прибирання доріг та вулиць Хмельницького взимку планують залучати понад два десятки спецавтомобілів.

Придбану протиожеледну піщано-соляну суміш, яку торік використали повністю, вже почали розвозити в Олешинський, Богдановецький та Пироговецький старостинські округи. Наразі очікують надходження чотирьох тонн солі турецького виробництва для посипання доріг в центральній частині міста. Торік її купували у Польщі.

Через воєнний стан терміни постачання в Україну посипальних матеріалів збільшилися. Втім, кажуть комунальники, до першого снігу встигнуть підготуватися. Із закуплених понад 10 тонн посипальних матеріалів 6400 – піщано-соляна суміш, 4100 – чиста сіль, яка буде використовуватися для посипання доріг.

Закупили для комунальників і додаткові автомобілі – Ford та JAC, які будуть використовуватися для заміни техніки, що була вилучена на потреби Збройних сил України.

Також днями на вулицях Хмельницького встановлять 305 пластикових контейнерів об’ємом 180 літрів для зберігання піщано-соляної суміші.

Готові у комунальників до роботи грейдери, автомобілі для розчистки снігу та посипальні машини. Загалом планують залучати 25 одиниць транспорту: для утримання вулично-дорожньої мережі – 16 машин спецтехніки для очищення доріг і 9 тракторів. Крім цього, є трактори в управляючих компаніях. Їх використовують для очищення прибудинкових територій.

Детальніше: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook