Новини
Інфраструктура

У “Хмельницькводоканалі” пояснили, чому почастішали відключення води у Гречанах

Як ми уже писали, за останні кілька тижнів мікрорайон Гречани повністю відключали від водопостачання на досить тривалий термін. У коментарях до таких новин мешканці мікрорайону обурюються, зокрема, й через те, що не завжди комунальники встигають виконати всі заплановані роботи у встановлені ними ж самими терміни, відповідно, в кранах хмельничан вода з’являється не в той час, коли її чекають.

В чому причина таких тривалих відключень, пояснили у комунальному підприємстві “Хмельницькводоканал”:

Чому водоканал вимикає Гречанам воду? Хтось вважає, що ми так підключаємо новобудови, хтось думає, що ми просто не любимо Гречани, і вимикаємо їх від системи. Ні те, ні інше не правда. Ми вже розповідали вам про реконструкцію самопливного каналізаційного колектору. Саме роботи на Проскурівського підпілля і є причиною відключень.

Аварійна ділянка експлуатується з 1985 року. Внаслідок тривалої експлуатації виникло просідання труб, а також руйнування верхньої частини залізобетонних труб через газову корозію. Колодязі знаходяться в непридатному для нормальної експлуатації стані. Мусимо там замінити 295 метрів погонних каналізаційних труб діаметром 800 мм та улаштувати 8 нових каналізаційних колодязів.

Ускладнюють роботи близько прокладені інфраструктурні комунікації та обводнені ґрунти. Відключення мікрорайону обумовлені технологічним процесом будівництва.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook