Новини
Дозвілля

Відома мандрівниця відзняла тревел-шоу про Бакоту на Хмельниччині

На ютуб-каналі Пакуємо валізи з Тетяною Волковою нещодавно вийшов випуск про Бакоту – найвідвідуванішу місцевість на Хмельниччині.

У своєму сюжеті Тетяна Волкова мандрувала найгарнішими місцями Бакоти, дізнавалася таємниці скельно-печерного монастиря, сплавлялася на каяку, зробила джиппінг-прогулянку, відвідала крафтові місця, знайшла безкоштовне житло та поділилася з глядачами різними цікавинками про це унікальне місце.

Бакота стала для мене справжнім відкриттям. Як виявилося, це унікальне місце сили та потужної енергетики, яку можна відчути лише тут, – ділиться враженнями авторка-телеведуча тревел-каналу.

Дорогою на Бакоту журналістку приємно здивувала якість дороги. Зупинилась Тетяна у глемпінгу “Prozopi”, що містить 12 наметів у лісовій смузі над Бакотською затокою.

Першим ділом авторка відправилась у Національний природний парк “Подільські Товтри”, на найбільший оглядовий майданчик з чудовим краєвидом на Бакотську затоку.

Відомий екскурсовод-гід Тарас Горбняк розповів історію Бакоти, зникнення сіл через підняття рівня води у Дністрі. Він відмітив, що люди, потрапивши сюди, завжди відчувають шалену енергетику. Він пов’язує це із залишками скельно-печерного монастиря, що розташовані тут, на схилі Білої гори. Корені святині сягають ще дохристиянських часів, тому паломники їдуть сюди зі всього світу.

Відвідала мандрівниця і готель для комах, розташований неподалік.

Однак жодної комахи тут не було. Адже бакотські бджоли уподобали зовсім інше місце – “Медову Бакоту”. Пан Микола – господар пасіки має тут 50 різнокольорових вуликів. За його словами, бджоли розрізняють найбільше три кольори: блакитний, жовтий та зелений.

Потім була дегустація меду.

Далі – незабутній сплав на каяку та неймовірний захід сонця.

Таким чином Тетяна приплила до Білої гори висотою майже 120 метрів. Так вона називається через колір каменю, а унікальність її у тому, що вона збереглася ще від часів, коли тут було Сарматське море. Саме у підніжжі Білої гори знайшли колись залишки скельно-печерного монастиря.

Наступного дня Тетяна вирушила в гості до винороба Богдана Павлія, який вже близько 20 років займається виноробством. За його словами, місце для виноградників він обрав не випадково, адже бакотська земля ідеально підходить для вирощування винограду, особливо сортів для виготовлення білих вин.

Потім була екскурсія на виробництво та дегустація.

Після винарні журналістка поїхала на овечу ферму в Чабанівку. Тут живе близько 100 овець, з молока яких виготовляють сири за італійською рецептурою.

Звісно ж, тут також не обійшлося без дегустації різних видів сирів та масла з овечого молока.

Далі був джиппінг найгарнішими місцями Бакоти. Зокрема, Тетяна побувала на найвищій точці берега – Високій горі з неймовірним краєвидом.

А ще була подорож у трав’ярню Прудивусів. Власник родинного виробництва пан Микола показав цехи, де сушаться трави та розповів про саму технологію сушки рослин.

Далі, по традиції, смакували чай.

А ще була подорож у село Гораївка, відомим своїм мистецьким простором та муралами на сільських будівлях.

Бакота – місце, несхоже на жодне з тих, у яких мені доводилося побувати раніше. Тут своя особлива енергетика, яка вабить, яка зачаровує і яка викликає чимало запитань. І саме тому, думаю, кожен українець хоча б раз у житті має приїхати сюди, на Бакоту. Щоб відчути її серце.

Відео про Бакоту можна переглянути тут.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook