Новини
Офіційно

Делегація зі штату Юта завітала на Хмельниччину з оборонно-торговою місією

Вчора Хмельниччину відвідала делегація зі штату Юта, США, аби поспілкуватися з керівництвом області для подальшого налагодження двостороннього співробітництва. Зустріч, у зв’язку із повітряною тривогою, провели в одному з укриттів. У зустрічі взяли участь перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін, голова обласної ради Віолета Лабазюк, їхні заступники та представники профільних підрозділів ОВА.

До складу іноземної делегації увійшли:

  • Брюс Робертс – генеральний директор благодійної організації “August Mission”;
  • Гарет Вотс – представник UADA, 47 G (Аерокосмічна та оборонна асоціація Юта);
  • Адам Новіцький – Віцепрезидент Atlantic Council (Атлантична рада);
  • Саймон Кейсі – Старший віцепрезидент компанії Chesterfield Insurance Brokers;
  • Ітан Бонд – Віцепрезидент з розвитку бізнесу приватної австралійської компанії Aspen Medical;
  • Роберт Фелп – представник компанії Summit V;
  • Джеремі Андра – Віцепрезидент та засновник Bactelife;
  • Девін Вайзер – Віцепрезидент з питань урядових та зовнішніх зв’язків університету Utah State University;
  • Боб Стівенсон – комісар Округу Девіс штату Юта;
  • Джулі Фулмер – мер міста Вайн’ярд;
  • Шон Мілн – директор з економічного розвитку, якісного зростання та міжурядових відносин Асоціації урядів Беар-Рівер.

Спілкуючись із гостями, Сергій Тюрін розповів, в яких реаліях зараз доводиться жити українцям та нагадав, що Росія тероризує Україну, обстрілюючи нашу територію ракетами та дронами-камікадзе щодня впродовж війни, а за останні декілька тижнів ці атаки на Хмельниччині посилилися. Тому, за його словами, хоч зустріч змушені були перенести в укриття, це не завадило вести цивілізований діалог щодо налагодження ефективної співпраці.

Висловлюю щиру подяку від усієї Хмельниччини за надану допомогу, зокрема і сприяння посиленню нашої ППО, яка відбиває ворожі атаки. А також дякую за гуманітарні вантажі та підтримку нашого населення, особливо відчутною ця допомога є для внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто постраждав від російських воєнних злочинів, – зазначив посадовець.

Своєю чергою представники влади, бізнесу та благодійних організацій США наголосили на важливості подальшої підтримки України, адже Росія становить загрозу не лише територіальній цілісності нашої держави, а й підриву демократії та мирного існування цілого світу.

Підсумовуючи, учасники зустрічі задекларували свої наміри налагоджувати взаємодію в гуманітарній сфері, розвитку освіти, підприємництва, а також містобудування, що дозволить зводити нові сучасні будівлі, які будуть краще захищені від збройних нападів, повідомили у Хмельницькій ОВА.


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook