Новини
Інфраструктура

Обладнання для знезараження води отримав Хмельницький водоканал

Комунальне підприємство “Хмельницькводоканал” отримало новий дозуючий насос, який контролюватиме подачу гіпохлориту в резервуари чистої води. Це спеціальний дезінфікуючий засіб, який робить воду придатною до вживання. Таке устаткування має постійно бути в роботі та подавати необхідну кількість засобу.

Попередній дозуючий насос використовувався впродовж чотирьох років, він вже відпрацював свій експлуатаційний термін. Нове обладнання комунальникам “Хмельницькводоканалу” надали безкоштовно від Міжнародної організації з міграції.

Знезараження води в сьогоднішніх умовах війни – один із ключових моментів діяльності підприємства. Це одна з важливих тем. Вода має бути чистою і придатною для пиття. І цей насос буде в цьому брати участь і забезпечувати концентрацію гіпохлориду на рівні 0,8-1,2 міліграма на літр. У нас є станція, яка подає гіпохлорид у мережу, – прокоментував директор КП “Хмельницькводоканал” Олександр Новосад.

Гіпохлорид – це продукт, який містить в собі хлор, який використовується для знезараження води. Відтак дозуючий насос – це високоточне обладнання, яке дозує гіпохлорид у воду так, щоб споживачі її потім не відчували, і знезаражує цю воду.

Цей насос нам дала Міжнародна організація з еміграції, його вартість – близько пів мільйона гривень, тому для нас досить суттєво,наголосив Олександр Новосад.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook