Новини
Події

Дві громадські організації Хмельниччини співпрацюватимуть у сфері психологічної підтримки населення

Днями голова громадської організації “Захист – об’єднання волонтерів” Катерина Луцик та керівник Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України підписали Меморандум про співпрацю.

В рамках двосторонньої домовленості планується проведення психосоціальних заходів для внутрішньо переміщених осіб, членів родин військовослужбовців, ветеранів та їх рідних. Також планується проведення занять для дітей з елементами творчості.  Укладення меморандуму про співпрацю допоможе оптимізувати роботу обох організацій та надавати необхідні психологічні послуги більшій кількості осіб.

За словами Катерини Луцик, голови ГО «Захист – об’єднання волонтерів», така співпраця розширить можливості обох організацій у сфері психологічної підтримки населення та відіграє важливу роль у подоланні викликів, пов’язаних із війною в Україні. Підписання меморандуму ще раз підтверджує спільні цілі, спрямовані на забезпечення організації ефективної співпраці між громадськими об’єднаннями.

Спільну роботу обидві організації розпочали з навчання першій психологічній допомозі, яке для волонтерів «Захисту» провели представники ХОО ТЧХУ.

На тренінгу учасники ознайомилися з алгоритмом надання першої психологічної допомоги при гострому стресі, шокових реакціях, відпрацювали навички активного слухання та емпатії. Також присутні отримали поради фахівців, як потурбуватися про власне ментальне здоров’я і зарядилися ресурсами для подальшої ефективної волонтерської діяльності в умовах війни. 

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook