Новини
Інфраструктура

У хмельницьких тролейбусах запрацюють нові валідатори

З лютого 2024-го року у хмельницьких тролейбусах працюватимуть нові валідатори. Вони будуть універсальними: для електронного квитка, платіжних карток та телефонів.

Встановити валідатори має новий оператор електронного квитка в громадському транспорті – луцьке підприємство “Сіті кард систем”. Компанія також має розробити новий мобільний додаток для зручного користування громадським транспортом. Усе це дозволить впровадити в місті План сталої мобільності.

Питання підвищення тарифів наразі не обговорюється.

Нагадаємо, 6 листопада у Хмельницькому відбувся конкурс з визначення нового оператора електронного квитка, адже дія договору з компанією “Герц” завершується наступного року.

Нова компанія з лютого має поставити у тролейбусах нові валідатори, підготувати повністю усю систему до роботи, а також забезпечити подальшу роботу близько 70 тисяч квитків пільговиків та понад 20 тисяч платних карток, які зараз діють в обласному центрі.

Нові валідатори обов’язково будуть мати функцію приймання абсолютно усіх методів оплати. Протягом 2024 року ми плануємо перевести приватних перевізників теж на електронний квиток. Ми також говоримо про впровадження з лютого єдиного транспортного мобільного додатка, – розповів заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

Також чиновник зазначив, що місто сьогодні не вкладає жодних бюджетних коштів для зміни оператора чи впровадження нового. Це все робиться за кошти приватного інвестора.

Дивіться у сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook