Новини
Культура

Мистецьким словом відзначили у Хмельницькому День працівників культури (ФОТО)

Цьогоріч урочистості з нагоди Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва відбувались у мистецьких закладах області – Хмельницькому обласному художньому музеї та обласній філармонії. Унікальною арткомпонентою вітальних подій стала участь у них безпосередніх «винуватців» свята – творчих колективів, солістів та інших митців.

У художньому музеї голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк нагородила почесними відзнаками діячів царини за активну громадянську позицію, сумлінну працю, високу професійну майстерність, вагомий внесок у розвиток національної культури, популяризацію українського мистецтва, відродження й примноження традицій культурної спадщини Хмельниччини та з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Культура – це самобутність, цінність, історична єдність та пам’ять нашого народу. Вона робить нас нацією смілих і мужніх людей, які завжди готові боронити свою свободу та незалежність. Дякуємо за активну громадську позицію, сумлінну працю, професійну майстерність, популяризацію та розвиток національної культури, відродження культурної спадщини нашої Хмельниччини. Ніякий ворог не здатен забрати наше коріння, традиції, культуру. Єдині та сильні, наголосила голова Хмельницької обласної ради.

Мистецьким обрамленням нагородження стали виступи: камерного оркестру, хору «Молодість» фахового музичного коледжу імені Владислава Заремби, студентів Бахмутський фаховий коледж культури і мистецтв імені Івана Карабиця, студентів Кам’янець-Подільського фахового коледжу культури і мистецтв.

Ілюстративним відеозвітом з гостями заходу поділились й обласні інституції культури. В межах фільму артзаклади області представили свою роботу після 24 лютого 2022 року. На фото та відео можна було побачити благодійні акції, збори, волонтерські гуртки та роботу кожного закладу, що наближає перемогу України.

Спеціальними подяками працівників клубних установ, учасників аматорських колективів, викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, бібліотекарів, фахівців музейної справи нагородила керівниця обласного науково-методичного центру культури і мистецтва, заслужена артистка України Майя Онищук.

Рушійною силою цієї країни є саме культура. Ви ті, хто має звертати увагу українців на дійсно важливі на сьогодні речі. Хто рухає цю країну вперед, хто захищає її кордони, хто волонтерить та допомагає іншим. Ми б хотіли, щоб всі чоловіки та жінки, хлопці і дівчата, які зараз змушені перебувати в зоні бойових дій, виборюючи для нас з вами мирне життя, знали, що в них є надійний тил та підтримка. Нам хотілось би, щоб кожен з них знав, що їм є за що і за кого боротись. Що майбутнє будується саме зараз. Що ми не забуваємо про них ні на хвилину, – підкреслила очільниця науково-методичного центру.

Завершальним подарунком усім присутнім став креативний виступ-перформанс у виконанні дівочого гурту «А.С.К.А.Д.» «Шлях до перемоги.».

Далі святкові нагородження працівників галузі культури продовжились у Хмельницькій обласній філармонії за участі першого заступника голови обласної військової адміністрації Сергія Тюріна.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook