Новини
Духовність

Священник УПЦ мп на проповіді назвав проросійську «блогерку» з Хмельниччини “святою”

Днями в соціальних мережах з’явилось відео, на якому митрополит Лонгин (Михайло Васильович Жар), Герой України, під час своєї проповіді оголосив “святою” Вікторію Кохановську з Хмельниччини – скандально відому блогерку, прихильницю московського патріархату та поділу України.

Митрополит Лонгин є архієреєм УПЦ з титулом «митрополит Банченський», вікарієм Чернівецько-Буковинської єпархії. З 2008 року обіймав посаду намісника Вознесенського Баченського чоловічого монастиря, з якої його було звільнено 25 вересня 2023 року рішенням Священного Синоду УПЦ.

А Вікторія Кохановська – добре відома особистість на Хмельниччині, адже заявляти про свої погляди вона розпочала ще далеко до повномасштабного вторгнення. Жінка була частим спікером на телеекранах, переконуючи у своїх політичних поглядах інших. Правоохоронці неодноразово затримували скандалістку за хуліганство.

УПЦ МП планує канонізувати Кохановську?! Митрополит Лонгін (Жар), настоятель Свято-Вознесенського Банченського монастиря, Герой України під час своєї проповіді оголосив Вікторію Кохановську “святою”, – пишуть в телеграм-каналі Кам’янець #PRO.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook