Новини
Кримінал

Чиновницю з Хмельниччини судитимуть за передачу земель Міноборони у приватну власність

До 5 років позбавлення волі “світить” чиновниці з Хмельницького району за махінації із землею Міністерства оборони України. Процесуальне керівництво здійснює Хмельницька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

За інформацією пресслужби ДБР, посадовиця Старокостянтинівської міської ради Хмельницької області віднесла землі Міноборони до комунальної форми власності під час інвентаризації земель громади.

Відповідно до цих даних, депутати Старокостянтинівської міської ради передали у приватне користування майже дванадцять гектарів цих земель, які було розділено на 81 ділянку. Обвинувачена ж погодила проєкт такого рішення.

Таким чином держава би втратила понад одинадцять мільйонів гривень.

Працівники ДБР завершили досудове розслідування за фактом такої недбалості. Ці землі було арештовано та передано в управління до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. А чиновниця обвинувачується у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook