Новини
Офіційно

Вартість будівництва нового корпусу обласної дитячої лікарні у Хмельницькому зросла майже до мільярда

Станом на 1 серпня 2018 року вартість будівництва лікувально-діагностичного корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні становила 170 мільйонів 663 тисячі 130 гривень 66 копійок. За таку суму Комунальне підприємство архітектурно-будівельного проєктування Хмельницької обласної ради замовило зведення будівлі у ТОВ «Будівельний Альянс Груп». Станом на 15 листопада вартість будівництва зросла у 5,5 раза.

Проєкт “Будівництво лікувально-діагностичного корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні по вул. Кам’янецька, 94 в м. Хмельницький (коригування)” затверджено розпорядженням першого заступника начальника Хмельницької ОВА Сергія Тюріна. Як йдеться у документі, нова вартість будівництва лікарні – 941 мільйон 580 тисяч 284 гривні.

Коригування вартості будівництва зроблене на підставі експертного звіту щодо розгляду проєктної документації на будівництво ТОВ “УК ЕКСПЕРТИЗА”, місто Тернопіль, від 31.10.2023 року № Т1788-ОБ та листа КП архітектурно-будівельного проєктування Хмельницької обласної ради від 03.11.2023 року № 64.

За останньою інформацією, оприлюдненою пресслужбою Хмельницької ОВА, будівля нового лікувально-діагностичного корпусу готова на 70%. Будівництво призупинили з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Можливість добудови корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні за гроші Світового банку розглядали під час спільної зустрічі наприкінці вересня поточного року представники Хмельницької ОВА, МОЗ України та Світового банку. За кошти лише обласного бюджету завершити будівництво наразі немає можливості.


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook