Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині будують бомбосховище з найвищим ступенем захисту

В місті Городок Кам’янець-Подільського району облаштовують найбільше на Хмельниччині укриття з найвищим ступенем захисту за 48 мільйонів гривень.

За словами першого заступника Городоцького міського голови Артура Косінського, бомбосховище буде площею 1440 квадратних метрів і зможе вмістити 1000 людей. Цим укриттям користуватимуться учні, вчителі та технічні працівники двох ближніх навчальних закладів, в яких немає своїх сховищ, пише Суспільне Хмельницький.

У випадку повітряних тривог у цій споруді буде забезпечений навчальний процес з можливістю під’єднати всі комп’ютери, тематичні дошки й так далі, — сказав Артур Косінський.

За словами начальника будівельної дільниці Костянтина Снігира, укриття матиме чотири виходи на кожному з яких будуть противибухові двері. Також в укриття буде потужна вентиляція.

У мирний час споруда буде використовуватись по-іншому. У ній буде спроєктований мініспортзал, тренажерний зал, тематичний зал, актовий зал, відеотека. Також там будуть вбиральні, роздягальні, душові кабіни, пральні приміщення, – каже Артур Косінський.

За його словами, укриття слугуватиме фундаментом гуртожитку на п’ять поверхів в якому зможе жити 250-300 людей. Там будуть квартири для вчителів та кімнати для старшокласників 18 навчальних закладів громади, які з 2027 року вчитимуться в ліцеї.

Матеріали для будівництва, каже начальник дільниці, використовують італійські та українські. На момент зйомки будівельники вже завершили гідро- й теплоізоляцію зовнішніх стін. Бригада вже починає підводити комунікації: воду та каналізацію.

За словами першого заступника Городоцького міського голови, у тендері на будівництво цього укриття брали участь три будівельні компанії з України. Його виграла будівельна компанія з Волині, яка запропонувала найнижчу ціну. Артур Косінський сказав, що ця бригада запропонувала знизити вартість будівництва з 58 мільйонів гривень до 48 мільйонів. Та зобов’язалася якнайшвидше завершити об’єкт. Крім 18 мільйонів державної субвенції, будівництво фінансують з місцевого бюджету.

Фото: Суспільне Хмельницький

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook