Новини
Кримінал

Учасникам злочинної групи повідомлено про додаткову підозру за незаконне видобування сланцю на території національного парку на Хмельниччині

Учасникам організованого злочинного угрупування повідомлено про додаткову підозру за видобування надр без спеціального дозволу на території Національного природного парку «Подільські Товтри» в Кам’янець-Подільському районі.

Протягом восьми місяців організована злочинна група у складі 3 чоловіків незаконно організували видобування корисних копалин загальнодержавного значення – сланцю.

Підозрюваних було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України при спробі збуту корисних копалин і вилучено знаряддя вчинення злочину, грошові кошти, каміння породи сланець глинистий, мобільні телефони.

Раніше, за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури, чоловікам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 240 КК України (незаконне видобування надр). Наразі оголошена додаткова підозра – за вчинення злочину у складі організованої злочинної групи (ч. 4 ст. 240 КК України).

Як повідомляють у прокуратурі, санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі від 5 до 8 років.

Фото: прокуратура та поліція Хмельницької області

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook