Новини
Офіційно

Понад три десятки шкіл на Хмельниччині отримають фінансову підтримку на харчування учнів

Хмельниччина приєдналася до угоди, в рамках якої Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП ООН) підписала договори із 11 областями України задля підтримки щоденних шкільних обідів для понад 60 000 дітей у 420 школах. Участь у підписання документа взяв перший заступник начальника хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

У пресслужбі Хмельницької ОВА повідомили, що 33 заклади загальної середньої освіти у 13 територіальних громадах області отримають фінансову підтримку у 2023/2024 навальному році, завдяки якій буде відшкодована певна кількість коштів від оплати гарячого харчування для учнів 1-4 класів.

За інформацією Міністерства освіти України, області, в яких навчальні заклади отримають відшкодування вартості гарячих обідів, обирали на підставі низки критеріїв, зокрема рівня продовольчої безпеки, а також кількості внутрішньо переміщених осіб.

Багато дітей в Україні відновлюють очне навчання в регіонах, які постраждали від війни. Ми повністю віддані підтримці цих дітей, їхніх батьків та їхніх шкіл, фінансуючи щоденне харчування, щоб вони були здоровими та зосередженими, а тиск на бюджети їхніх сімей зменшився, – наголосив директор ВПП ООН в Україні Метью Голлінгворт.

Під час підписання угоди перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін підкреслив, що ВПП працює в межах української реформи шкільного харчування, яку ініціювала перша леді України Олена Зеленська ще у 2020 році.

Попри всі виклики, що сколихнули нашу країну, ми продовжуємо дбати про наше освітнє середовище, а особливо про одну із важливих його складових – харчування здобувачів освіти, – наголосив посадовець.


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook