Новини
Бізнес

Ввезення нафтопродуктів на Хмельниччину зменшилося вдвічі

Імпорт товарів на Поділля зменшився за три квартали на 5,1% у порівнянні з січнем-вереснем минулого року до 490,5 мільйона доларів. Три останні місяці (після певного зростання в першому півріччі) ввезення продукції поступово знижується.

На показники імпорту суттєво вплинуло стрімке – на 42,5% – зменшення закупівлі подільським бізнесом мінеральних продуктів: придбано на 83,1 мільйона.

Нагадаємо, що коли йде мова про мінеральні продукти, передусім маються на увазі палива мінеральні; нафта та продукти її перегонки. Палива за кордоном придбано на суму 77,2 мільйона при зменшенні в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 44,7% – майже вдвічі. Частка палива в імпорті скоротилася до 15,7% (торік – майже чверть).

Натомість закупівля полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них зросла на 6,7%. Імпортовано пластмас на 70,1 мільйона. Частка цієї групи імпорту знизилася до 14,3%.

Варто зазначити, що за окремими групами, які становлять суттєву частку в імпорті Поділля, зростання ще більш відчутне. Скажімо, поставка машин, обладнання та механізмів; електротехнічного обладнання збільшилася на третину – на 33,2% до ста мільйонів, що склало 20,4% від загального обсягу.

Область також на третину наростила ввезення текстильних матеріалів та текстильних виробів. За дев’ять місяців збільшення 30,3% до 30,8 мільйона. Відповідно частка текстилю в загальних показниках сягнула 6,4%. Продуктів рослинного походження закуплено на 12 мільйонів – падіння майже втричі. Їхня частка становила лише  2,4% від загального обсягу імпорту, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook