Новини
Офіційно

У селі на Шепетівщині будують укриття для ліцею (ВІДЕО)

Під кінець другого року повномасштабної війни у громадах Хмельниччини нарешті взялися будувати укриття для навчальних закладів. Зокрема, у місті Городок Хмельницького району зводять найбільше в області сховище з найвищим ступенем захисту за 48 мільйонів гривень. Також тривають роботи зі зведення укриття для школярів на Шепетівщині – в Улашанівській тергромаді. Хід робіт проінспектував днями перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

Їх називають по-різному: протирадіаційне укриття, бомбосховище, просто укриття, “будинок Хоббіта” – але мета цих споруд одна: убезпечити дітей, які нагально потребують нормального (наскільки це можливо в умовах війни) очного навчання під час повітряних тривог. На зведення захисних споруд для навчальних закладів Хмельниччини залучають як фінанси громад, так і державні кошти. Зокрема, на Шепетівщині, в Улашанівській тергромаді укриття будується за кошти місцевого та державного бюджетів, а саме – освітянської субвенції.

Днями будівництво відвідав перший заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

Зараз з оглядовим візитом перебуваю в Улашанівській територіальній громаді, де за кошти місцевого бюджету, а також кошти державного бюджету, завдяки освітянській субвенції, будується цей об’єкт протирадіаційного укриття. Спілкуємось із підрядниками, із головою територіальної громади, із замовником щодо належного виконання усіх процедур, щодо належного освоєння бюджетних коштів, коштів місцевого бюджету,прокоментував очільник області.

Як повідомив очільник області, під час процедури державної закупівлі вартість захисного укриття вдалося трохи зменшити – з 9,37 мільйона гривень до 9,23 мільйона гривень. Трохи більше, ніж половину вартості будівництва, а саме 4,68 мільйона гривень, компенсує держава – з коштів освітньої субвенції.

Ліцей в Улашанівці – опорний. В ньому навчається 204 учні, освітній процес забезпечують 37 працівників. При цьому, відповідно до проєктних потужностей, вмістити укриття може 270 осіб, повідомили у пресслужбі Хмельницької ОВА.

Також зазначили, що укриття ліцею буде доступне також маломобільному населенню – завдяки вертикальному підйомнику.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook