Новини
Суспільство

У Хмельницькому рідні полонених «азовців» дали пресконференцію

Рідні «азовців» вимагають обміну полонених. Вони пережили два місяці важких боїв на Азовсталі та півтора року російського полону. У Хмельницькому батьки, дружини та рідні роблять усе можливе, аби суспільство не забувало про подвиг наших захисників та вимагають довгоочікуваного обміну.

7 серпня 2023 року – останній день, коли відбувся обмін військовополоненими між Україною та росією. Нині понад 3,5 тисячі українських військових перебувають у полоні. Серед них майже тисяча оборонців “Азовсталі”. Для них неволя триває вже півтора року.

Всі зняли з себе відповідальність, суспільство мовчить, всі радіють: “Герої вдома”. Але герої не вдома. Там є хлопці з 2014 року, там є цивільні, там є жінки, і там є наші хлопці, яким обіцяли 3 місяці полону, і про це заявляли, і ГУ про це заявляли. Але домовленості недотримані, Женевська конвенція недотримана, – зауважує дружина військовополоненого Олександра.

Матір оборонця “Азовсталі” Тетяна каже, що рідні не мають з військовими ні зв’язку, ні можливості передати посилки.

Це повна тиша. В якому вони стані? Яке їх психологічне, моральне і фізичне здоров’я? В яких вони умовах утримуються? Ми не знаємо, – зазначає Тетяна.

Дружина військовополоненого Тетяна каже, що люди забувають, що ці бійці теж були на передовій, воювали та не просто так знаходяться в полоні.

Хотілося б привернути увагу суспільства, щоб їх не забували. Останній посил від мого чоловіка був: “Не дайте про нас забути”. І я вважаю своїм святим обов’язком нагадувати за них як можу! – наголошує Тетяна.

Дивіться у сюжеті телеканалу Перший Подільський

Нагадаємо, щоп’ятниці з 12:00 до 13:00 у Хмельницькому проходять акції “Поверніть Героїв з полону”. Стартує мирна хода від майданчику біля ТЦ “Дитячий світ”.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook