Новини
Бізнес

Овочі на Хмельниччині подорожчали за місяць на одну шосту

Інфляція на Поділлі в жовтні становила 0,9%; а загалом з початку року ціни в області зросли на п’ять відсотків. Причому з початку року найбільше подорожчали послуги готелів і ресторанів – на 13,1%.

У жовтні ціни на продукти та безалкогольні напої на Хмельниччині зросли на 1,3%. Найбільше додали в ціні овочі15,9%. Дещо подорожчали яйця, молоко, маргарин, кондитерські вироби з цукру, сало, кисломолочна продукція, сири, масло, риба та продукти з риби, безалкогольні напої.

Водночас знизились ціни на продукти перероблення зернових, олію соняшникову, макаронні вироби, фрукти, рис, кондитерські вироби з борошна, свинину, м’ясо птиці.

Алкогольні напої та тютюнові вироби додали в ціні 0,4%; одяг та взуття подорожчали на 0,5%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,3% зумовлено подорожчанням твердого палива на 4,6%.

Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 0,6% спричинено подорожчанням фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання.

Ціни на транспорт зросли на 1,8% коштом подорожчання палива та мастил на 4,3%. Разом з тим на 0,5% подешевшали автомобілі та на 0,3% – транспортні послуги (ціни за проїзд в залізничному пасажирському транспорті знизились на 6,7%).

З інших товарів та послуг за місяць зросли ціни на послуги ресторанів та готелів на 0,3%, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook