Новини
Офіційно

На Кам’янеччині відбувся бізнес-форум

Сьогодні, 23 листопада, в області відбувся бізнес-форум «Підтримка та промоція бізнесу Кам’янеччини: експорт, відновлення, масштабування».

Очільник Хмельниччини Сергій Тюрін зазначив, що приємно, незважаючи на надзвичайно складний час, пов’язаний з військовою агресією російської федерації, що Кам’янець-Подільська міська влада докладає максимум зусиль для диверсифікації економічної активності населення і успішно реалізовує спільно з міжнародними партнерами заходи з підтримки місцевого бізнесу.

Чиновник розповів учасниками заходу про реалізацію в області основних програм підтримки підприємництва, які реалізуються за кошти державного та обласного бюджетів:

  • державна програма «Доступні кредити 5 7 9%», яка запрацювала з початку 2020 року, і в рамках реалізації якої пільгові кредити отримали понад 3 тис. підприємців області на суму майже 8,5 млрд грн, з яких 6 млрд надійшли в період дії воєнного стану.
  • державна програма «єРобота», яку запроваджено у ІІ півріччі минулого року, майже 300 підприємців області отримали мікрогранти в сумі 66,1 млн грн на розвиток власної справи. Варто додати, що в рамках програми ґранти для ветеранів та їх родин отримали 11 підприємців на суму 3,7 млн грн.

Також перший заступник начальника ОВА розповів про уже понад 20-тирічне функціонування Регіонального фонду підтримки підприємництва по Хмельницькій області, який надає пільгові кредити на розвиток бізнесу за рахунок коштів обласного бюджету. Цього року 6 підприємців скористались його послугами та отримали фінансування на суму понад 5,1 млн грн.

Закликаю підприємців області долучатись до програм підтримки, які реалізує Уряд України та обласна військова адміністрація. Дякую організаторам заходу – Кам’янець-Подільській міській раді, міжнародним партнерам в особі Програми «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», Німецькому товариству міжнародного співробітництва та іншим учасникам програми за успішну реалізацію проекту підтримки бізнесу Кам’янеччини, – сказав Сергій Тюрін.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook