Новини
Суспільство

Жителі мікрорайону Лезневе у Хмельницькому вимагають пустити до них автобус

Мешканці мікрорайону Лезневе-1, що в обласному центрі, не мають можливості пересуватись громадським транспортом, адже з часів коронавірусу його рух досі не відновлено. Місцеві вимагають від влади виправити цю ситуацію, вони налаштовані діяти рішуче: обіцяють перекрити дорогу, якщо ніяких мір не буде вжито.

За словами громадян, які проживають тут, вони не можуть дістатись ні до роботи, і до школи чи садочка. Їм доводиться долати кілометри до автобусної зупинки, пише Суспільне Хмельницький.

Школа в Лезневе зараз не працює, тож дітей ми возимо до школи в місто, хто куди — хто на Зарічанську, хто на Виставку, є люди і в Ракове везуть. Дуже важко з дітками на автобус йти так далеко, — каже жителька мікрорайону Лариса Редчук.

Місцеві хочуть, аби нехай невеликий автобус доїжджав до магазину. Чотири рази зверталися в управління транспорту й міську раду з проханням відновити транспортне сполучення цієї частини мікрорайону з центром міста, і всі чотири рази їм відмовляли.

Зі слів виконувача обов’язків начальника управління транспорту та зв’язку Хмельницької міської ради Костянтина Костика, це організувати важко.

Мікрорайон щільно забудований і біля тієї локації, де пропонують вони організувати рух громадського транспорту, відсутнє місце для посадки/висадки пасажирів, а також місце для розвороту транспортних засобів. Це, безумовно, впливає на безпеку самих перевезень, — каже посадовець. Додає: проблему розв’яжуть, коли матимуть погодження комісії міської ради та патрульної поліції.

Виконувач обов’язків начальника Хмельницького управління транспорту Костянтин Костик каже:

Як варіант, ми розглядаємо питання внесення змін в схему руху діючого автобусного маршруту № 43 “Керамзитовий завод — Лезневе” із черговими графіками заїзду автобусів до того місця. Ми направимо цю схему в поліцію, а потім винесемо на розгляд комісії, — каже Костянтин Костик.

Жителі мікрорайону вважають: питання слід було розглянути до холодів. У разі чергового затягування його вирішення, говорить місцевий житель Микола, налаштовані рішуче.

Якщо так далі буде, ми перекриємо дорогу, будемо щось робити, — каже чоловік.

Фото: Суспільне Хмельницький

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook