Новини
Культура

Хмельницький етноколектив запрошує дітей на артгостини

Подільський фольклорний колектив «Ладовиці» з початком зими запрошує дітей та батьків відвідати культурно-просвітницькі події у Хмельницькому обласному художньому музеї.

Цього року менторки «Ладовиць» пропонують громаді майстерні та мистецькі вечори на тематику різдвяних  та новорічних свят.

Так, у гостинних залах художнього музею вже відбулись майстерні, зокрема зі створення листівки стародавньою технікою «Вибійки» та прикраси «Різдвяна зірка» з трави.

Але, за словами активісток гурту, зимові гуляння тільки починаються, тож товариству, якому цікаве народне мистецтво та вивчення рідних традицій, точно буде цікаво.

Зимові свята вже зовсім скоро. Ми активно готуємось і чекаємо з нетерпінням на цей казковий період року. Запрошуємо на майстер-класи для дітей і дорослих, щоб встигнути вчасно підготуватись до свят разом з нами. Крім того, під час кожної майстерки ми вчимо традиційних колядок та щедрівок, – зазначає учасниця колективу Дарина Телюх.

Вже у цю середу, 29 листопада майстрині етноколективу запрошують всіх охочих долучитися о 15:00 до майстерні зі створення крафтової листівки.

Докладний розклад мистецьких подій наступний: 

  • 2.12 о 14:00 – Різдвяний павук з соломи – давній традиційний оберіг і чудова різдвяна прикраса (родинний майстер-клас для дорослих і дітей віком з 7 років у супроводі дорослих).
  • 09.12 о 14:00 – Різдвяна зірка з паперу (для дітей віком 2,5-12 років.)
  • 23.12 о 14:00 – Зірка з соломи (для дорослих і дітей віком з 7 років у супроводі дорослих.

Для уточнення деталей і попереднього запису можна звернутися у дірект сторінок етноколективу «Ладовиці» у соціальних мережах або за телефоном 0680322851 (viber, telegram).

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook