Новини
Інфраструктура

Тендер на ремонт хмельницького ТЦ «Дитячий світ» перевіряють аудитори

Держаудитслужба України наразі вивчає звернення громадян щодо тендеру «Капітальний ремонт будівлі торгівельного центру «Дитячий Світ» за адресою: м. Хмельницький, вул. Проскурівська, буд. 4/3, в тому числі допоміжних та технічних приміщень, системи опалення, вентиляції, водопостачання та водовідведення, пожежної сигналізації та пожежогасіння» І черга.

Замовник ремонту – Комунальне підприємство «Агенція муніципальної нерухомості»,  яке заявляло очікувану вартість робіт у сумі 7 мільйонів 542 тисячі 911 гривень.

Інформацію про торги оприлюднено на сайті Прозорро 3 листопада; переможця визначено 20 листопада. Ним стало ТОВ «АРКА ЕМ» із пропозицією 7 мільйонів 522 тисячі 500 гривень. Конкурентів під час торгів у товариства не було.

ТОВ «АРКА ЕМ» – хмельницьке товариство зі статутним капіталом 10 тисяч гривень, інформує сайт Опендатабот. Воно спеціалізується на будівництві житлових і нежитлових приміщені. Інші види діяльності – підготовчі роботи на будівельному майданчику; електромонтажні роботи; монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування тощо.

Щоправда, коли ремонтуватимуть ТЦ «Дитячий світ», сказати важко, бо щодо тендеру є звернення, які вивчає Держаудитслужба України. Звертаються громадяни щодо порушення порядку визначення предмета закупівлі.

В першому зверненні йдеться: «Недоцільне використання коштів під час дефіциту бойового спорядження на війні. Як ви цим ремонтом пришвидшите перемогу».

Друге звернення розпочинається: «Недоцільна витрата коштів з бюджету під час війни. Ремонт не допоможе знищити ворога». А ключовою видається фраза зі звернення: «Наш пріоритет – перемога. А не ремонт торговельного центру, який не може конкурувати з іншими центрами».  

Мабуть, краще щоб кожен самостійно визначився зі своїм ставленням до цієї історії. Але нагадаємо, що у вересні вже відбувався тендер на 1,89 мільйона «Реконструкція будівлі торгівельного центру «Дитячий світ» (заміна ліфта) за адресою: м. Хмельницький, вул. Проскурівська, буд. 4/3».

Щодо цього тендеру також було звернення до Держаудитслужби України. Процитуємо:

«Розкрадання бюджету. Вимагаю зупинити цей кримінал під час війни. Кошти повинні йти на обороноздатність країни. Це гроші платників податків, зокрема мої. Вимагаю зупинити процедуру та перенаправити на військові цілі, закупівлю засобів захисту, медичних засобів для потреб ЗСУ. Неприпустимі витрати під час війни».

До речі, ці торги не відбулися.

Повторимося, що кожен сам може дати оцінку необхідності ремонту, витраті коштів і зверненням громадян.

Нагадаємо, Хмельницька міська рада потрапила до переліку муніципалітетів, відібраних у межах всеукраїнського конкурсу місцевих ініціатив в рамках проєкту “Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів (SRER)”, з проєктом «Формування інноваційного бізнес-середовища шляхом проведення капітального ремонту, розкриття потенціалу та осучаснення застарілого торговельного центру». В рамках реалізації цього проєкту ремонт “Дитячого світу” буде здійснюватися за грантові кошти, повідомляв раніше заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook