Новини
Культура

У Хмельницькому відбулось нагородження кіножурналу «Байки»

Днями у кінотеатрі WoodMall Cinema відбулася церемонія нагородження та довгоочікуваний показ короткометражних фільмів, відзнятих у Хмельницькому учасниками команди дитячого міжнародного кіножурналу «Bayki».

Наше місто було обрано серед інших українських міст командою артпроєкту для зйомок 273 сезону. Нагадаємо, що основною метою діяльності журналу на сьогодні є реабілітація українських дітей через їх участь у зйомках короткометражних стрічок на тему дитячих пригод у звичному житті.

Наприкінці вересня до Хмельницького завітала команда журналу на чолі з програмною директоркою проєкту Вікторією Демченко-Горіновою. Відбір на майбутні проби відбувався через сторінки проєкту у соціальних мережах.

Отож, саме у Хмельницькому було відзнято 12 міні-стрічок, локаціями для зйомок журналу стали культурно-мистецькі інституції, парки міста. Зйомки відбувалися в обласному художньому музеї,  обласному краєзнавчому музеї, обласній бібліотеці для дітей імені Т.Г.Шевченка, комунальній установі «Молодіжний центр» управління молоді та спорту Хмельницької міської ради, музеї науки «Еврика» та обласній універсальній науковій бібліотеці. Локації у парку культури і відпочинку стали частиною імпровізованого знімального павільйону.

Понад дві години в одному із залів кінотеатру відбувався сам показ фільмів. Варто зазначити, що глядацька зала була заповнена вщент. Адже, юних зірочок прийшли підтримати батьки та друзі. Також на показ і церемонію нагородження були запрошені представники залучених установ та організацій міста.

Особливо приємно було спостерігати за реакцією на свої перші кроки у кіно самих акторів та акторок: посмішки, гомінкий сміх та вигуки – «Невже це я?!», «Ого, яка я гарна!».

Після показу, на справжньому червоному хіднику розпочалась церемонія нагородження учасників й творців 273 сезону дитячого міжнародного кіножурналу «Bayki».

 Церемонію вела програмна директорка проєкту Вікторія, яка підкреслила, що наше місто дійсно мистецьке і тут мешкають майбутні таланти української сцени.

«Всі ви – учасники наших зйомок – вже зробили перший крок у мистецтво. Тепер, головне завдання не зупинятися на досягнутому, а впевнено працювати над собою, щоб підкорювати нові вершини. Особлива моя подяка-батькам, які готували наших акторів та акторок до зйомок, вчили з ними тексти – ви прекрасні!» – зазначила пані Вікторія.

Перед відзначення лауреатів та лауреаток, подяки за участь у зйомках отримали всі представники та представниці долучених інституцій.

Брендовані статуетки та справжня зіркова фотосесія на червоному хіднику – такі емоції отримали всі молоді таланти. Але золоті статуетки «Оскар» за кращу жіночу та чоловічу ролі отримали лише двоє: Каріна Мурадян та Данило Соболь.

На останок команда журналу пообіцяла, що Хмельницький з його зірочками неодмінно ще долучиться до творення сучасного дитячого кіно!

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook