Новини
Інфраструктура

Дорожників Хмельниччини перевели у посилений режим роботи: причина

Аби не допустити виникнення кризових ускладнень у русі та мінімізувати можливі наслідки стихії, що насувається на Хмельниччину найближчим часом, керівництвом Служби відновлення та розвитку інфраструктури області проведено спільну нараду структурних підрозділів, відповідальних за експлуатаційне утримання та безпеку руху з очільниками та представниками підрядних шляхових організацій, залучених до зимового утримання автомобільних доріг державного значення області.

За інформацією Хмельницький обласний центр з гідрометеорології, внаслідок переміщення циклону з Південного Заходу, у ніч, на 29 листопада очікуємо на короткочасне ускладнення погодних умов: випадатиме сніг (в південній частині області мокрий сніг, слабке налипання мокрого снігу), слабкі хуртовини, утворення та приріст снігового покриву на 5-10 см; вранці та вдень опади послабшають та припиняться, проте посилиться вітер до 15-20 м/с. Температура повітря впродовж доби 0-5 морозу.

Про різке погіршення погодних умов мешканців області найближчої ночі також попередив Сергій Тюрін.

У Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області звітують, що в ході наради:

  • обговорено готовність техніки та персоналу до потенційних викликів стихії;
  • додатково акцентовано увагу на пріоритетності обробки та очищення автошляхів, які мають надзвичайно важливе значення для руху гуманітарного транспорту та маршрутів, що працюють на забезпечення потреб війська; аварійно-небезпечних ділянок тощо;
  • узгоджено дії Служби відновлення та підрядників у разі виникнення небезпечних умов на автодорогах державного значення.

Для утримання доріг за складних погодних умов є достатня кількість механізмів та протиожеледних матеріалів, проте дорожники зазначають, що неможливо провести обробку та розчищення усюди одномоментно, потрібен час, аби доїхати до відповідної ділянки, який визначений П Г.1-218-118:2005 “Єдиними правилами зимового утримання автомобільних доріг”.

Водночас, водіям радять не виїжджати без нагальної потреби в хуртовину і заметіль на далекі відстані, а при плануванні маршрутів враховувати складність погодних умов.

Нагадаємо, в Україні запрацював цілодобовий Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на дорогах. У разі виникнення надзвичайної ситуації на дорозі звертайтеся на цілодобову гарячу лінію: +38 067 400 60 80.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook