Новини
Суспільство

У Хмельницькому презентували благодійний проєкт «2024 рік – рік перемоги»

Сьогодні на волонтерському центрі «Захист» представили благодійний проєкт, покликаний допомогти Збройним Силам України.

Проєкт «2024 рік – рік перемоги» передбачає розповсюдження патріотичних календарів серед освітянської та учнівської спільноти області, аби за благодійні внески допомогти із забезпеченням підрозділів ЗСУ необхідним обладнанням.

Ініціаторами благодійної справи виступили: громадська організація «Захист – об’єднання волонтерів» спільно з ТОВ «Монускрипт», за участі департаментів освіти та науки Хмельницької міської ради та Хмельницької обласної військової адміністрації. Три види патріотичних календарів планується розповсюдити серед навчальних закладів міста Хмельницького та Хмельницької області.

Минулоріч завдяки подібному проєкту вдалося акумулювати близько 300 тисяч гривень, за допомогою яких для військових частин обласного центру було закуплено 2 портативні зарядні станції BanderaPower та 6 інтернет-станцій Starlink, а також частина коштів долучена до придбання авто для ЗСУ, – розповідає голова ГО «Захист – об’єднання волонтерів» Катерина Луцик, – Цього року маємо амбітний план зібрати близько одного мільйона гривень. За ці кошти плануємо забезпечити офіційні запити військових та придбати електростанції BanderaPower, fpv-дрони, прожектори.

Виготовлення календарів вже другий рік поспіль здійснюється коштом благодійників.

Серед спонсорів акції не лише хмельницькі підприємці, а й, наприклад, бізнесмен з Херсона, який пережив окупацію і зараз активно волонтерить. Також цього року ініціативу підхопили підприємці Житомира аби допомогти військовим частинам своєї області, – розповідає Анатолій Посвистак, директор ТОВ «Монускрипт» та додає, що затратна частина проєкту становить близько 130 тисяч гривень.

За словами директорки департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Ольги Кшановської, освітяни вже чекають патріотичних календарів:

Проєкт вже зарекомендував себе з хорошої сторони. Добрі справи варто продовжувати, адже військові чекають нашої підтримки. Тому працюватимемо аби 2024 рік дійсно став роком перемоги.

Планується проведення благодійного збору проєкту  «2024 рік – рік перемоги» протягом грудня 2023 року – січня 2024 року. Вартість календарів: 50 грн за настінний та 100 грн за перекидний. Календарі можна придбати у навчальних закладах області або у Хмельницькому на волонтерському центрі «Захист» за адресою вул. Кам’янецька, 76.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook