Новини
Кримінал

Вищий антикорупційний суд відправив у СІЗО народного депутата від Хмельниччини Сергія Лабазюка

Сьогодні, 28 листопада, Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення щодо обрання запобіжного заходу народному депутату України з Хмельниччини від групи «За майбутнє» Сергію Лабазюку. Його підозрюють у підкупі топпосадовців України. Нардеп своєї провини не визнає.

Про це повідомляє Суспільне Хмельницький.

ВАКС частково задовольнив клопотання прокурорів Спеціальної антикорупційної прокуратури та ухвалив взяти Сергія Лабазюка під варту та утримувати у Київському СІЗО до 21 січня 2024 року. Також суд визначив альтернативу — внесення застави у розмірі 40 мільйонів 260 тисяч гривень.

У разі внесення застави на Сергія Лабазюка буде покладений обов’язок прибувати за викликом до детектива НАБУ та повідомляти детектива про зміну місця проживання. Суд також визначив, що нардеп може проживати у Києві та Хмельницькій області й вільно переміщатися між цими областями.

При цьому нардепу заборонено спілкуватися із свідками — міністром Олександром Кубраковим та головою Держагентства відновлення Мустафою Найємом, ще одним підозрюваним — керівником ТОВ “Ю Ар Ді Українські дороги” Денисом Назімовим, й водієм, який передавав “китайський подарунок” Мустафі Найєму Богданом Шудрею.

Для мене було не стільки це рішення важливе, як важливо те, щоб якомога швидше слідчі приступили не до теоретичних, а до практичних кроків щодо визначення: хто правий, а хто винний в даній ситуації. Тому що я своєї вини не відчуваю. Я нікому не пропонував неправомірної вигоди, — прокоментував рішення суду Сергій Лабазюк.

Як стверджують у НАБУ, у серпні 2023 року депутат звернувся до топпосадовців Міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на один мільярд гривень, за це пообіцяв винагороду у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду.

Слідчі стверджують, що після надходження 50 мільйонів гривень за підряд із відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України народний депутат через довірену особу надав високопосадовцю Держагентства відновлення обіцяний відсоток у сумі 150 тисяч доларів. Передача грошей відбулася на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші були у китайській шкатулці, повідомили в НАБУ.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook