Новини
Суспільство

12 тисяч новорічних дерев планують реалізувати цього року на Хмельниччині

Лісівники Хмельниччини вже готові реалізовувати новорічні дерева мешканцям області. Оскільки за новим календарем Різдво цього року святкуватимемо 25 грудня, подбати про ялинку, сосну, ялицю потрібно завчасно. Саме тому різдвяно-новорічні дерева почнуть продавати у перший день грудня.

Двометрова ялинка є головною окрасою усіх новорічно-різдвяних свят. Та який шлях вона проходить, щоб опинитися у вас в оселі?

Все починається з того, що восени лісівники заготовляють шишки, обробляють їх і заготовляють насіння. Навесні його висівають у розсадниках і вирощують сіянці. Згодом сформовані деревцята висаджують на спеціальних плантаціях, де лісівники кронують ялинки та дбають, щоб гілки були густими, а хвоя – пишною.

В більш зрілому віці лісівники підстригають дерева, формуючи їхню форму так, аби вони були симетричними, пишними, гарними та відповідали всім вимогам.

Цього року лісівники Хмельниччини планують реалізувати майже 12 тисяч новорічних дерев – ялинку, ялицю і сосну. Вартість дерева, як і завжди, залежатиме від розміру. Зазвичай в асортименті деревця від пів метра до понад трьох метрів. Придбати їх можна буде за ціною від 120 до 600 гривень.

Щороку працівники філії висаджують сіянці ялини звичайної. Це є як доповненням наших наявних плантацій, які ми маємо, так і створення нових. Тобто ми закладаємо нові площі, на які висаджуємо сіянці, тим самим збільшуючи загальну площу наших плантацій та в майбутньому зможемо задовольнити ще більшу кількість наших клієнтів, – розповідає інженер лісових культур філії “Хмельницьке лісове господарство ДП “Ліси України” Микола Василишин.

Кожен хмельничанин самостійно може звернутися до лісівників та обрати ялинку просто на плантаціях. Але якщо ви вирішили купувати новорічне дерево на ринку, краще переконатися, чи воно легальне. На офіційно заготовлених ялинках повинні бути бирки і штрих-коди, а у продавця документи на дерево.

Завдяки цій бірці покупець може дізнатися про походження ялинки, але насамперед вона підтверджує, що дерева, яке придбали або планують придбати покупці, є легальними, – наголосив Микола Василишин.

Детальніше – у сюжеті каналу Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook