Новини
Офіційно

Питання захисту та підтримки родин, які постраждали від війни, обговорили у Хмельницькому

Заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв взяв участь у засіданні круглого столу «Захист і підтримка дітей та сімей, які постраждали від війни в Україні: досвід, виклики та можливості». До роботи долучилися представники українських та міжнародних благодійних організацій, керівники органів місцевого самоврядування Хмельницької, Івано-Франківської та Харківської областей, а також профільні підрозділи обласної військової адміністрації.

На сьогодні в умовах війни надзвичайно важливо тримати руку на пульсі подій, що відбуваються в житті наших дітей, багатодітних сімей та тих, хто опинився в скрутних життєвих обставинах. Безумовно, всі верстви населення потерпають від війни, але серед них є ті, хто потребує більш уважного ставлення до себе, інакшого підходу для становлення в суспільстві і саме на нас лежить завдання підтримати їх, надати ментальну та матеріальну допомогу, а також інструменти розвитку, можливості вільно навчатися та розвиватися, – наголосив посадовець, розпочинаючи засідання.

Також Володимир Юр’єв детальніше розповів учасникам про роботу, яку здійснює обласна військова адміністрація у сфері підтримки чутливих верств населення. Зокрема, йшлося про проєкт ОВА “Велика родина”, спрямований на забезпечення багатодітних сімей ВПО постійним житлом. Окрім того, доповнив він, важливим вектором роботи відповідних профільних підрозділів ОВА є повернення українців з-за кордону, за допомогою надання їм належних умов для якісного життя на території Хмельниччини, включаючи прихисток, поліпшені умови для відкриття власної справи, професійного навчання тощо.

В ході роботи круглого столу про проєкт “Родина і громада: адаптація – інтеграція – розвиток”, який реалізовується у трьох областях, зокрема і на Хмельниччині, розповіла модератор заходу, директор МБО «Партнерство» Кожній Дитині» Василина Дибайло. За її словами, мета проєкту забезпечити захист та психосоціальні потреби дітей, підлітків, сімей альтернативного догляду та вразливих груп, які постраждали від війни в Україні.

Першопрохідцями згаданого проєкту стали Городоцька, Дунаєвецька, Меджибізька, Новодунаєвецька та Чемеровецька громади. Так, наразі в області працюють 16 спеціалістів, які надають послуги в рамках проєкту, кількість яких за перше півріччя склала понад 4500. До них входять групові та індивідуальні, виїзні туристичні поїздки для психологічного розвантаження та інші види послуг.

В рамках проєкту “Родина і громада: адаптація – інтеграція – розвиток” створюються умови для безпечного житла для таких малозабезпечених сімейних форм виховання як ВПО, дитячих будинків сімейного типу, опікунів та прийомних сімей. Так, уже вдалося здійснити заміну вікон, санвузлів, системи очистки води, закупити нові меблі, побутову техніку на суму: ~1млн 300 тис. грн. Окрім того, надано компенсацію орендної плати 5 опікунським та 1 патронатній сім’ям на суму: ~90 тис. грн.

Підсумовуючи, учасники круглого столу обмінялися досвідом в сфері підтримки згаданих категорій населення та задекларували наміри продовжувати ефективну співпрацю в цій галузі, задля повноцінного, безпечного та комфортного життя наших співвітчизників.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОВА

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook