Новини
Здоров’я

Хмельницька обласна стоматологічна поліклініка отримала нове обладнання

Голова обласної ради Віолета Лабазюк приділяє велику увагу оновленню матеріально-технічної бази обласних комунальних закладів області, аби забезпечити належний рівень обслуговування населення, в тому числі ветеранів, осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, інших соціально незахищених категорій населення.

Саме таким категоріям осіб на безоплатній основі, а також жителям усієї області, надає послуги комунальне некомерційне підприємство «Хмельницька обласна стоматологічна поліклініка».  Тому в липні 2023 року з обласного бюджету, відповідно до прийнятого обласною радою рішення у березні цього року, було виділено і спрямовано кошти у сумі 6 млн грн для формування статутного фонду медичного закладу з метою зміцнення матеріально-технічної бази шляхом закупівлі медичного стоматологічного обладнання.

Наприкінці жовтня в обласній стоматполіклініці закуплено через систему Prozorro 18 стоматологічних установок (з них – одну портативну) на суму понад 3 млн гривень.

Нещодавно матеріально-технічна база обласної стоматологічної поліклініки поповнилася ще двома новими рентгенологічними апаратами та візіографом, на які витрачено 861 тисячу гривень бюджетних коштів. Також закуплено чотири сухожарових шафи та 3 автоклави  загальною вартістю 530 тисяч гривень.

Віолета Лабазюк оглянула нове обладнання, поспілкувалася з персоналом та відвідувачами закладу з метою оцінки роботи нового устаткування, а також визначення необхідності потреб стоматполіклініки на найближчу перспективу.

У наступних планах стоматполіклініки, за словами головного лікаря установи Олександра Костюка, – закупівля п’єзохірургічного апарату, яка відбудеться до завершення поточного року.

За підсумками співпраці з міжнародними партнерами голова обласної ради передала гуманітарну допомогу для комунального  підприємства – 30 ящиків засобу очищення стоматологічних установок.

За інформацією пресслужби Хмельницької обласної ради

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook