Новини
Офіційно

Виїзне засідання комітету Верховної Ради України відбулося у Хмельницькому

Вчора, 30 листопада, у місті Хмельницький відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, яке було проведено спільно з  Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України на тему:  «Дієвість реалізації повноважень та перспективи діяльності агенцій регіонального розвитку».

Захід відбувся у співпраці зі Швейцарсько-українським проєктом «Згуртованість та регіональний розвиток України» (UCORD), діяльність якого сфокусована на трансформації організаційних структур агенцій регіонального розвитку (АРР) в Україні, а також розбудові їх спроможностей.

Учасниками зібрання стали голова обласної ради Віолета Лабазюк, її заступники Володимир Гончарук та Валентин Соколюк, народні депутати України, представники міністерств та відомств, обласної військової адміністрації, агенцій регіонального розвитку Хмельницької, Вінницької, Тернопільської та Сумської областей, депутатки обласної ради Аліна Коваль, Лариса Конончук, Олена Лемещук, Світлана Лукомська, голови територіальних громад Хмельниччини.

Учасники засідання відзначили важливість тематики зібрання, адже якщо Україна стало інтегрується в Європейський союз, то без розвитку регіональної політики і стратегічного підходу розвитку територій неможливо претендувати на європейські ресурси і на європейське майбутнє.

Досвідом та практиками діяльності агенцій регіонального розвитку в країнах Європейського Союзу поділилися з присутніми у режимі онлайн директор Європейської асоціації агентств розвитку EURADA Далл’оліо Робертадиректор Агенції розвитку Східних Нідерландів Oost NL Де Брюїн Каролієн.

Учасники зібрання також розглянули питання щодо шляхів вдосконалення діяльності агенцій регіонального розвитку в рамках процесу вступу до європейського союзу.

Під час свого виступу голова обласної ради Віолета Лабазюк висловила слова подяки партнерам проєкту «Згуртованість та регіональний розвиток України» (UCORD) за співпрацю, реалізація якого розрахована на 12 років та дає можливість підтримати агенції регіонального розвитку. Агенції, своєю чергою, навчатимуть територіальні громади ефективніше залучати міжнародну допомогу та реалізовувати успішні проєкти, спрямовані на розвиток громад.

Переконана, що напрацьовані та озвучені під час сьогоднішнього зібрання пропозиції щодо удосконалення роботи агенцій регіонального розвитку ляжуть в основу подальшої  їх ефективної діяльності. Адже саме агенції повинні навчати територіальні громади проєктному менеджменту  та створювати дієздатні проєкти, – зазначила Віолета Олександрівна.

В обговоренні питань засідання також взяли участь перший заступник голови обласної ради Володимир Гончарук, депутатка обласної ради Аліна Коваль, директорка Агенції регіонального розвитку області Катерина Савчук, заступниця голови Всеукраїнської Асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад», голова Хмельницького регіонального відділення ВАОТГ, Дунаєвецька міська голова Веліна Заяць, голова Наглядової ради Агенції регіонального розвитку Хмельницької області, завідувач кафедри конституційного, адміністративного та фінансового права Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова Олександр Буханевич та інші.

За інформацією пресслужби Хмельницької обласної ради

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook