Новини
Здоров’я

Голова обласної ради взяла участь у міжнародній конференції онкологів

Голова обласної ради Віолета Лабазюк привітала учасників науково-практичної конференції з міжнародною участю «Індивідуалізація лікування злоякісних пухлин грудної залози та інших локалізацій», організованою громадською організацією «Національна асоціація онкологів України», Національним інститутом раку спільно з КНП «Хмельницький обласний протипухлинний центр» Хмельницької обласної ради.

Учасниками конференції були представники Міністерства охорони здоров’я, профільного комітету ВРУ,  лікарі зі спеціальностей хірургія, радіологія, клінічна онкологія, онкогінекологія, онкохірургія, пластична хірургія, променева терапія, керівники структурних підрозділів та закладів охорони здоров’я з регіонів, науковці з провідних науково-дослідних установ МОЗ України та НАМН, вітчизняні та міжнародні експерти.

В Україні щорічно реєструється понад 120 тисяч нових випадків раку, в області реєструється понад 1-1,5% нових випадків захворювань. На сьогодні в регіоні на рак хворіє більш як 38 тисяч осіб, практично це – кожен 32 житель.

Особливої уваги, зважаючи на найбільшу частоту онкологічних хвороб у жінок, вимагає діагностика та лікування злоякісних новоутворень молочної залози. Не менш актуальною є проблематика новоутворень органів черевної порожнини, зокрема колоректального раку. Тому й невипадковою є тематика науково-практичної конференції.

У своєму вітальному слові голова обласної ради Віолета Лабазюк зазначила: 

«Комунальне некомерційне підприємство «Хмельницький обласний протипухлинний центр» на чолі з В’ячеславом Морозом, попри виклики останніх років, є одним з найпотужніших закладів охорони здоров’я в західному регіоні. Центр прогресивно розвивається, практично повністю оновлено матеріально-технічну базу, здійснюється діагностика пацієнтів на сучасному обладнанні. Лікарі медичної установи володіють всіма сучасними методиками лікування та постійно підвищують свій кваліфікаційний рівень. Разом з тим, онкологічні хвороби продовжують формувати вагому частку у загальній захворюваності населення та впродовж десятиріч є другою причиною смертності населення. Тому тематика науково-практичної конференції досить важлива та актуальна».

На конференції вітчизняними та міжнародними експертами у своїй галузі передбачено обговорення таких актуальних питань:

  • сучасні тенденції в діагностиці злоякісних пухлин грудної залози та шкіри;
  • сучасні методи лікування злоякісних пухлин;
  • представлення мережі онкологічних закладів України;
  • критерії оцінки якості надання медичної допомоги;
  • затвердження Національних протоколів лікування раку;
  • програма медичних гарантій; фінансування хірургічних пакетів; співпраця з сімейними лікарями.

За інформацією пресслужби Хмельницької обласної ради


PR
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook